Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliklerine Hastalıklara Dirençli ve Sokmayan Arı Oluşturma projeleriyle katılım sağladı.

Yerli ve yabancı misafirleri tarafından ilgi odağı olan proje, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından da ziyaret edildi.


DAGEM’i yüksek lisans öğrencileri Merve Kambur ve İlker Yıldız’ın temsil ettiği sempozyumda, katılımcılara DAGEM’in ARGE çalışmaları ve inovasyon projeleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. DAGEM'in sergilediği arı kovanı ve arıları, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken katılımcılar, DAGEM'de üretilen balı tatma imkanı da buldu. Gelen misafirler, DAGEM bünyesinde gerçekleştirilen diğer projeler hakkında da bilgilendirilerek, işbirliği oluşturma fırsatları da elde edildi.