2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi kapsamında El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'yle iş birliğinde mesleki eğitimler düzenleniyor. Ahşap, mermer ve gümüş işlemeciliği bölümlerinde düzenlenecek eğitimler için başvuru süresi 4 Kasım Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. 7 Kasım 2016 tarihinde başlayıp 1 Mart 2017 tarihinde sonra erecek Mesleki Eğitimlere başvurmak için gerekli olan şartlar ise şu şekilde:

MÜRACAAT KOŞULLARI:

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2- En az okur-yazarlık belgesine sahip olmak

3- Öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak

4- Yatılı kursiyerler için evli olmamak ve 16- 24 yaş aralığında olmak (yalnızca erkek kursiyerler yatılı kalabilmektedir)

5- Taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar hariç olmak üzere, ertelenmiş olsa dahi, bir suçtan dolayı mahkum olmamak

6- Mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak

HER BİR EĞİTİM GÜNÜ İÇİN 20 TL

El Sanatları Eğitim Merkezi ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'yle iş birliğinde düzenlenen mesleki eğitimler, ahşap tornacısı, ahşap oymacısı, atölyecilik ve mozaik eskitme ile takı yapımı meslek dallarında gerçekleştirilecek. Ayrıca, mesleki eğitimlere katılacak 80 kursiyerin her birine bir eğitim günü için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 20 Türk Lirası ücret ödenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 4 KASIM

Mesleki Eğitimler için kursiyerlerin beyan formu, öğrenim belgesi fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafla 4 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar Kültür Mahallesi'nde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor.