Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ön kayıtları bugün başladı. Yüksekokul ve kayıtlar hakkında bilgiler veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, “Bu sene kayıtlar için geliştirdiğimiz özel bir program kullanıyoruz. Adayların sadece TC kimlik numarasını giriyoruz diğer bütün bilgiler ÖSYM’nin veri tabanından geliyor.” dedi.


Başvuru koşulları ve kontenjanlar hakkında da açıklamalar yapan Karacabey, “Düzce Üniversitesi BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne özel yetenek sınavı ile 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne ise sporcu özgeçmişi puanı ile 1. ve 2. öğretimde 40+40 öğrenci alacağız.” şeklinde konuştu.


BESYO hakkında bilgiler veren Karacabey, “Geçen sene eğitim öğretime başlamamıza rağmen büyük bir hızla geliştik. Hız anlamında değerlendirecek olursak Türkiye’de en hızlı ivme gösteren yüksekokul olma özelliğini taşıyoruz. Nedenine gelince geçen sene 40 öğrenci aldık. Bununla beraber Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde BESYO anabilim dalını kurduk. Kocaeli Üniversitesi ile ortak yüksek lisans ve doktora programı açtık” dedi.


Yoğun bir katılımın olmasını beklediğini söyleyen Doç. Dr. Kürşat Karacabey, “Normalde ilk günler durgun geçer. Fakat şu ana kadar yoğun bir başvuru gözüküyor. Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun verdiği desteklerle şu anda Türkiye’nin takip ettiği bir Yüksekokul haline geldik. Gelen başvurularda da bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ülkemizin dört bir yanından başvurular alıyoruz” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda kayıtlar 11 Temmuz 2014 tarihine kadar devam edecek.

 

 

Haber,S.Kaşkır