Türkiye’de 81 il merkezinde LYS’ler saat 10.00’da başlayacak. Geçen hafta sonu başlayan LYS heyecanı bu hafta sonu gerçekleştirilecek sınavlar ile sona erecek.
LYS’lerin tamamlanacağı bu hafta sonu Edebiyat-Coğrafya Sınavı ile başlayacak. LYS-3, yarın saat 10.00’da düzenlenecek. Sınava, Türkiye genelinde 679 bin 639 aday katılacak. Tek oturumda yapılacak sınavda, adaylara toplam 80 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek.

Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunan Nüfus Cüzdanı veya pasaport getirmeleri gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun LYS’ye giremeyecek.

Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığı tarafından iptal edilecek.

Adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmesi yasak olacak. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından temin edilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek başka hiçbir araç yanında bulunduramayacak.

Hiçbir aday 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek. Adaylar, sınav salonuna 2011-LYS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacak.

Haber; R. BAL