Okulların kapanmasıyla birlikte öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okuma yarışması düzenlenmiş ve yarışma sonucunda en fazla kitap okuyan öğrencilere ödül verileceği belirtilmişti. Yarışmanın sonucunda en fazla kitap okuyan öğrencilere bugün hediyeleri verildi.

Hediyelerin verilmesinden önce yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, kitap okumanın hayatın bir parçası olduğunu söyleyerek, “Kitapsız bir yaşam ve eğitim düşünülemez. Yemek yemek, su içmek kadar kitap okumanında büyük önemi vardır. Öğrencilerin ilerleyen yıllarda Düzce için başarılı olması şimdiden kitap okumalarına bağlıdır. Bu nedenle öğrencileri kitap okumaya teşvik etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Bülent Kılınç, öğrencilerin kitapları okuyup okumadığını test ederek öğrencilere kitaplarla ilgili sorular yöneltti.

Son olarak 145 kitap okuyan Beyköy İlköğretim Okulu öğrencisi Özge Yıldırım, 73 kitap okuyan Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Özdemir ve 71 kitap okuyan Karadere Hasanağa Birleşik Sınıflı İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Fidan'a bin 500 YTL'lik para ödülü ile Vali Bülent Kılınç tarafından Atatürk'ün “Nutuk” kitabı hediye edildi. Hediyelerini alan öğrencilerin heyecanı ise gözlerinden okunuyordu.