Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Düzce’de yılan hikayesine dönen 24 derslikli okulla ilgili sonunda güzel haber geldi. 2012’den bu yana gündemden olan ancak Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki kısır çekişmelerden bir türlü sonuç alınamayan okulun ihalesinin yapıldığı öğrenildi.

2 YIL ÖNCE PROTOKOL İMZALANDI

Bilindiği gibi TOBB okulu için 2014 yılında dönemin Valisi Ali İhsan Su ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapılan törende karşılıklı protokol imzalanmış, ihale süreci bekleniyordu. 2 yılı aşkın süredir bekleyen 24 derslikli TOBB Okulu için ihale yapıldığı bilgisi edinildi. Nusrettin Mahallesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu bahçesine yapılması planlanan okul için eski bina yıkılmıştı. İhale sürecinin tamamlandığı okulda çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor.

NAMIK KEMAL PROJESİ ONAYLANDI

1999 depremlerinden sonra prefabrik binada eğitim öğretimine devam eden Düzce'nin en köklü okulu Namık Kemal İlkokulu için de müjdeli haber geldi. Daha önce katıldığı bir programda Düzce’de az sayıda kalan prefabrik okullardan biri olan Namık Kemal İlkokulu’nun son durumu hakkında bilgi veren Vali Ali Fidan, parasal sorunlardan ziyade yatırım programına alınması konusunda problemler olduğunu açıklamıştı. Okul önündeki sorunun kalktığı ve Namık Kemal İlkokulu'nun projesi tamamlanarak MEB tarafından onaylandığı öğrenildi. İki okulun önümüzdeki eğitim öğretim döneminde daha modern binalara kavuşması hedefleniyor.

haber;S.KAŞKIR