ÖSS’de alınan kötü sonuçlara tepkiler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce'nin ÖSS'de son 10'da olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek “ İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün ortasında olan bir ilin ÖSS'de Türkiye genelinde son sıralarda olmasında eğitim anlayışı eksikliği yatmaktadır” ifadelerini kullandı. 1999 depreminden ardından Düzce il olduktan sonra gerekli atılım yapılamadı diyen Tozan Yeni kurulan bir ile herkes istemediği yöneticiyi gönderdi. Bu konuda seçici olunmalıydı. AK Parti kadrolaşma uyguladı. Eğitimde rotasyonda 1. il olmamız yanlıştı. Tecrübeli, uzman eğitim kadrosunu oluşturmazsanız başarı elde edemezsiniz” dedi.

Sorumluların derhal istifa etmesini isteyen tozan, Siyasi kadrolaşma bırakılmalı, hak etmeyen kişiler, hak etmedikleri yerlere getirilmemelidir. Kalıcı, sürdürülebilir, istikrarlı bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır dedi.
DSP’nin eski il başkanı Hasan Işık da eğitimde alınan kötü sonucu kabullenemediğini belirterek, başarıyı kendilerine pay edenler şimdi istifa etmeliler. Düzce hak ettiği eğitim düzeyine kavuşmalıdır. Ben Milli Eğitim Müdürü’nü bir an önce istifaya davet ediyorum dedi.