MEB, her dönemde eğitim seviyesini yükseltmek için devrim niteliğinde uygulamalara gidiyor ancak bu değişiklikler Düzce’de pek bir etki yaratmışa benzemiyor. Düzce, 2013 YGS sınavında Türkiye sıralamasında 65. Sırada bulunuyor. 

MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük imzasıyla yeni bir genelge daha yayımladı. Yeni eğitim yılından başlamak üzere okullardaki haftalık ders çizelgelerinin yeniden düzenlendiğini hatırlattı. Büyük, öğrenci ve öğretmenlere niteliği daha yüksek ve daha özgün ders kitabıyla eğitim araç-gereçlerinin sunulabilmesi amacıyla ilgili mevzuatın yeniden düzenlendiğini belirtti. 

MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük’ün yayımladığı genelgede, ''Materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır. Bu nedenle, Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitaplarının dışındaki diğer yardımcı ders araçlarının öğrencilerimize aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ve velilere maddi sıkıntı yaratacak uygulamalardan kaçınılması, yönetici ve öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi için valiliklerce her türlü tedbir alınacak.'' Denildi.

SORUNLAR TEMELDEN ÇÖZÜLMELİ

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, yayımlanan genelgeyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Çakmak,” Bu tür genelgelerin yayımlanması sistemin kendi içinde çatışmasına neden olur. Çünkü eğitim sistemini değiştirmeden dershaneleri ve yardımcı kitapları kaldırmaz tutarlı bir davranış değildir. Öncelikle MEB’in lise ve üniversitelere giriş sınavlarını kaldırması gerekmektedir. Temelden sorunlar çözülmedikçe bu tür genelgelerle eğitim başarıya ulaşılamayacaktır.” Dedi.