SBS yerine getirilen ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı bitti. İlk defa yapılan bu sınavda öğrenciler 2 günlük maratonu geride bıraktılar. Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, ilk dönem sınavlarını değerlendirdi. Düzce’de sınavların sorunsuz bir şekilde yapıldığını belirten Yazıcı, yeni sistem ile sınav sayısının 12 ‘ye çıkarılması eleştirilerinin doğru bulmadığını söyledi.

Yazıcı, Sınav sayısındaki artışın öğrencilerin her sınavda ne kadar kazanım sağladığını görme imkanı vereceğini dile getirdi.

“Amacımız yeterlilik ölçmek ve performans değerlendirmesi yaparak öğrencinin daha iyi eğitim almasını sağlamak” diyen Yazıcı, Düzce’nin başarısını daha da artacağına inandıklarını belirtti.

Yeni sistemde Yanlış cevapların doğruları etkilemediği gibi, Merkezi sınavların yapıldığı günlerde geçerli bir mazereti sebebiyle sınava katılamayan öğrencilere telafi imkanı sağlandığına dikkat çeken Yazıcı, ilki gerçekleşen sınavın güzel bir deneyim olduğunu belirtti.

Son iki aylık sürede okullar adeta dershanelere dönerek hafta içi ve hafta sonu kurslarla sınav konularını yetiştirmeye çalıştığı, Takviye derslere rağmen kimi okullarda konular yetişmediği yönünde kamuoyunda çıkan haberlere ilişkin Yazıcı, Düzce’de böyle bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
Düzce’de okul müdürleri ve öğretmenlerle yapılan toplantıda çalışma takvimi belirlendiği söyleyerek, “ bize bir aksaklık gelmedi. Zaten DEGEP projesiyle hangi okulda ne kadar öğrenme sağlandığı takip edebiliyoruz. Herhangi bir müfredat yetiştirmeme gibi bir sorun söz konusu değil” dedi. 


Haber: S. KAŞKIR