TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy'un 24 Aralık 2009 tarihinde yaptığı basın açıklamasına, Düzce Üniversitesi'nden yanıt geldi.
Gürsoy'un yaptığı açıklamaların kamuoyunda yanılgıya sebep olacak ifadeler taşıdığı belirtilen yanıtta, soruşturmanın izinsiz açıklama yapıldığı için açıldığı kaydedildi. Düzce Üniversitesi'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: Üniversitemizde hiçbir soruşturma keyfi olarak başlatılmamaktadır. Söz konusu olay da Tabipler Birliği temsilcisi olan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. İlknur Arslanoğlu'nun Başhekimlikten, Dekanlıkatan veya Rektörlükten hiçir izin almadan, izin almaya gerek duymadığını da açıkça beyan ederek, izinsiz bir şekilde kurumun mekan ve alanlarını kullanması ve kullandırtması sebebiyle, Diziplin Yönetmeliğinin 9/e. Maddesinde yer alan “Görev yeri sınırları içinde herhangi bir yeri toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz kullanmak veya kullandırtmak” disiplin suçunu işlediği şüphesi ortaya çıkmıştır. Bu durumun bir yazıyla Rektörlüğe bildirilmesi üzerine, Rektörlüğümüz yazıyı gereğini yapılması için Tıp Fakültesi Dekanlığına iletmiştir. Tüm bu işlemlerde hiçbir hukuka aykırılık ve keyfilik yoktur. Tam tersine her tür şikayet başvurusu ve suç duyurusu için aynı işlemler yapılmakta. Şikayet yazısı ilgili birime iletilmektedir.
Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu'yla ilgili soruşturma devam etmektedir. Hukuki süreç devam ederken, bu süreci etkileyebilecek her türlü eylemden kaçınmak gerekir. Bu anlamda soruşturma sürerken Tabipler Birliği'nin basın açıklaması yaparak var olan yasa ve yönetmelik hükümlerinin uygulanmasını eleştirmesine, Üniversitemizin Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu hakkında bir basın toplantısı yaptığı için soruşturma yapıldığı şeklindeki yanlış açıklamalarda bulunmasına bir anlam verebilmek çok zordur. İlgili hakkında Disiplin Soruşturması başlatılmasının sebebinin bir basın açıklaması yapması olmadığı, soruşturma kanununun ilgilinin bu basın açıklamasını yaparken izin almaksızın Üniversitemiz mekan ve alanlarını kullanması ve kullandırtması olduğu hususu ayrıntılarıyla TTB Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy'a anlatılmıştır.