Türk Eğitim Sen Düzce Şubesi Ankara’dan gelen misafirlerini ağırladı. Türk Eğitim Sen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan, Türk Eğitim Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Temsilcisi Şahin Ören’in geldiği Düzce’de “Öğretmenime dokunma” kampanyasının startı da verildi.



“Eğitimciler sustukça maalesef saldırılar artarak devam ediyor”
Kampanyaya ilişkin bilgilendirmede bulunan Türk Eğitim Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun şu ifadelerde bulundu:

“Hayatını öğrencilerinin ve yakınlarının saldırılarında kaybeden öğretmenlerimiz oldu. Onlar hayatlarını öğrencilerinin sadece matematik, fizik, kimya, biyoloji alanında değil, ahlaklı, iyi insanlar olması içinde emek vermişlerdi. Ancak yapılan saldırılarla hayatlarını kaybettiler. Yine binlerce öğretmenimiz öğrenci ve yakınları tarafından fiziki, psikolojik ve sözlü saldırılara maruz kalıyor. Eğitimciler sustukça maalesef saldırılar artarak devam ediyor. Biz de Türk Eğitim Sen olarak bu şiddete bir dur demek için kokart kampanyası başlattık. Bu kampanya süresi boyunca öğretmenlerimiz yakalarında ‘öğretmenime dokunma’ yazılı kokartları taşıyacak.”

Açıklama sonrasında genel başkan yardımcıları ve öğretmenlere kokartları takıldı.



“Biz sözleşmeli öğretmenlikten bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz”
Öğretmene şiddet ve sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasının gündemi oluşturduğu toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan şunları kaydetti:

“Öğretmenliğin, ücretli, sözleşmeli veya kadrolu ayrılması diye bir şey olmaz. Öğretmenlerin tamamının kadrolu olarak atanması gerekiyor. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak 2005 yılında başlayan sözleşmeli öğretmenlik atama girişimini dün olduğu gibi bugün de protesto ediyoruz. 2005 yılında kısmı zamanlı öğretmenlik adıyla öğretmen istihdamına başlandı. Bu arkadaşlarımız 10 ay çalışıyor 2 ay ücretsiz izne çıkarılıyordu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Daha sonra siyasi iktidar 4B sözleşmeli öğretmenliği getirdi. Buna da biz sözleşmeli öğretmenlik istemiyoruz diyerek itiraz ettik. 2011 yılında bir seçim arifesinde bugün de iktidarda bulunan siyasi parti hükümeti sözleşmeli öğretmenliği iptal etti ve hepsini kadroya geçirdi. Daha sonra sözleşmeli öğretmenlik acımasız bir şekilde yeniden hortlatıldı. Biz sözleşmeli öğretmenlikten bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz.”

“Eğer kadro yoksa oy da yok”
Bütün sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması çağrısı yapan Kocakaplan, bir de iktidara gözdağı vererek şu ifadelerde bulundu:
“Türk Eğitim Sen olarak sözleşmeli öğretmenliğin iptal edilmesi ve bütün sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması, atamaların kadro ile yapılması konusunda imza kampanyası başlatıyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerimizin bir mesajı var, “Eğer kadro yoksa oy da yok” diyorlar. Buradan siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyorum. Bu ucube sistemden vazgeçmelerini öneriyorum.”

Haber: Ö.YILMAZ