Hayat Vakfı Düzce şubesinin organize ettiği “Mutlu Evliliğin Yedi Özelliği “adlı konferans Gençlik Spor İl Müdürlüğünün konferans salonunda yapıldı. Konferans davetli konuşmacı Şehir üniversitesi öğretim üyesi, Star gazetesi köşe yazarı Psikiyatr Prof.Dr Medaim Yanık katıldı.

Program, Hayat Vakfı yönetim kurulu üyesi, Sağlık İl Müdür vekili Ali Rıza Akbal’ın açış konuşması ile başladı. Akbal vakfın Düzce şubesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.Vakfın daha çok sağlık alanında faaliyetler yaptığını, tıp fakültesi öğrencilerinin her alanda  daha donanımlı olması için çalıştıklarını söyledi.

Akbal’ın açılış konuşmasından sonra, Yanık konferans vermek için sahneye çıktı. “Mutlu Evliliğin Yedi Özelliği” çalışmasını anlatan Yanık, kendilerini mutlu evli gören ve çevresindekiler tarafından da mutlu evli olarak görülen 70 çift üzerinde derinlemesine çalışma yaptıklarını söyledi. Yanık, çalışma sonucunda ulaştıkları bilgiler ışığında mutlu evliliğin yedi özelliğini, şöyle sıraladı: “Eşler birbirlerine ne olursa olsun olumlu yaklaşmalı, eşler birbirlerinin farklılıklarını kabul etmeli, kavgaları yıkıcı olmamalı, küslüğü sürdürmemeliler, cinsel hayatları devam etmeli, ortak yaşam sorumluluklarını devam ettirmeli ve rutin ilişkiden çıkılmalı arkadaş olunmalı”
Konferansın sonunda Hayat Vakfı Düzce Şube başkanı Prof.Dr. Şükrü Öksüz, Yanık’a hediye vererek katıldıkları için teşekkür etti.