Tübitak, Ted Koleji ve Şanlıurfa Valiliği’nce ortaklaşa düzenlenen Şanlıurfa Uluslararası STEM Yarışmasına tüm yurttan 41 il ve 914 proje katıldı.



Bunlardan 50 proje ise final yarışlarına davet edildi. Davet edilen 50 projeden 3 tanesi Düzce Bilim Ve Sanat Merkezi’nden, 1 proje ise Akçakoca Bahaettin Güçlü Ortaokulu’ndan olmak üzere toplamda 4 proje ile Düzce’nin temsil edildiği yarışmaya adeta damga vuruldu.



18-20 Ekim tarihlerinde Şanlıurfa'da gerçekleşen finallerde lise kategorisinde yazılım ve mühendislik alanında Düzce Bilsem öğrencisi Kağan Ayyıldız, “Elektriksel İletkenlik Farkı İncelenerek Deterjanlı Suyun Ayrıştırılması Projesi” ile Türkiye 2.’liği, ortaokul kategorisinde yazılım ve mühendislik alanında “Sinyalizasyon donanımlı akıllı kask Projesi” ile Düzce Bilsem Öğrencisi Aziz Ensar Tuna Türkiye 2.’liği ve yarışmaya Akçakoca Bahaettin Güçlü Ortaokulu’ndan katılan Yusuf Ziya Şafak inovasyon ve geri dönüşüm kategorisinde “Manyetik Alandan Etkilenen Bitki Projesi” ile Türkiye 3.lüğü almaya hak kazandı.