Düzce meslek yüksek okulunda 10 kasım tarihinde saat 9,05 de bayrağın yarıya indirilmemesi ile ilgili olarak Cumhuriyet halk partisi il teşkilatının konuyu gündem de tutma ve Düzce üniversitesini hedef alma çabalarına Düzce’de bulunan sivil toplum kuruluşlarından tam destek geldi.
Ticaret ve sanayi odasının girişimleri ile bir araya gelen Düzce Kalkınma ve tanıtma vakfı,TSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanı,Baro başkanı,Türk hava kurumu şube başkanı Düzder başkanı,Muhtarlar derneği başkanı,Esnaf ve kefalet kooperatifi başkanı,Desob başkanı ,Kızılay Düzce şubesi başkanı yanlarında üyeleri ile birlikte üniversiteye çıkarma yaptılar.
Düzce üniversitesi senato salonunda yapılan görüşmelerde katılımcıları Rektör Prof Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile rektör yardımcıları ve dekanlar karşıladılar.
Düzce üniversitesine destek amacıyla yapılan ziyarette katılımcılar bayrak indirmeme olayının gereğinden fazla büyütüldüğünü,bu işin meclise kadar götürülmemesi gerektiğini, Meclise ve başbakana kadar durumun iletilmesinin Düzce üniversitesi üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların bir bölümü olduğu üzerinde genel kanaate vardılar.Toplantıda konuşan Rektör Şerifoğlu ise ,kendilerinin böyle güçlü bir desteğe ihtiyacı olduğunu,bununda bu ziyaret ile gerçekleştiğini,.her geçen gün büyüyen ve gelişen değer üreten üniversitenin bu tür desteklerle dahada büyümesinin kimse tarafından engellenemeyeceğini söyledi.

Düzce Üniversitesine yapılan destek ziyaretinde konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ve Meclis Başkanı Nusret Özsoy “TSO olarak üniversiteye desteğimiz her zaman sürecek dediler.

Düzce Üniversitesine Sivil Toplum Örgütleri tarafından yapılan ziyarette konuşan Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı önce böyle bir ziyaret için bir araya gelen STK Temsilcilerine teşekkür etti ve “Olayda kasıt yok. Ancak üniversitenin gelişmesi için verilen çabalar çok büyük “dedi.

Türk Hava Kurumu Düzce Şube Başkanı Kenan Varol tartışmaların ana nedenini açıkladı.”Konuşmuyoruz,sormuyoruz kısaca aramızda dialog yok”dedi.

Düzce Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ve Desop Başkanı Mustafa Kayıkçı "Bir kurumda hata olursa bunların kendi içinde düzeltilmesi gerekir." dediler.

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber 10 Kasım tarihindeki bayrak indirmeme olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Üniversite yetkililerinden bilgileri aldım. Olayda hatası olanların hakkındaki soruşturma aynı gün açılmış ve süreç başlatılmış.Artık soruşturmanın sonucu beklenmek zorunda." dedi.

Rektör Şerifoğlu "Biz açık bir yönetim izliyoruz..Kim ne sormak istiyorsa hepsini açıklarız.. Türkiyede 6 ayda bir yapılanları kamu oyu ile paylaşan tek üniversiteyiz.Bu olayda da kim ne sorarsa cevap verdik.Yinede veririz.Soruşturma devam ediyor.Soruşturma aynı gün açıldı.Biz Düzcelilerden destek bekliyoruz.Bu olayda hata yapan varsa mutlaka cezalandırılır."dedi.