Su Damlası Eğitim Kurumları tarafından davet edilen, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Cairo tipi Helikopter Bölüm Başkanı Mustafa Yavuz’un katılımı ile gerçekleşen programda çocuklara havacılık tanıtıldı.

Okullarının bahçesinde hayata geçirilen etkinlikte cairo tipi helikopter ile tanışan çocuklar etkinlikte uçuş ve havacılık ile ilgili birçok sorunun cevap buldu. Cairo tipi helikopteri yakından inceleme ve öğrenme fırsatı bulan öğrencilerin, gelecekte bu dalda bir meslek sahibi olma konusunda da kendilerini değerlendirmeleri sağlandı.



“Yavru kanatlar modelciliğe başladılar”

Yavuz’un, rica edilmesi üzere kırmayarak geldiğini belirten Hava Sporları İl Temsilcisi ve Model Uçak Öğretmeni Vildan AK, “Bugün buraya, çocuklara uçuşu göstermek, havacılığı anlatmak ve havacılıkla ilgili soruları cevaplamak için geldi.  Bu gördüğünüz çocuklarımız, genç kanatlar, yavru kanatlar modelciliğe çok hızlı başladılar” şeklinde konuştu.



“En yoğun aktivitelerden birisi oldu”

Gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Yavuz, “Buraya gelinceye kadar ülkemizin birçok ilini gezdik. Buna benzer aktiviteler gerçekleştirdik. Sanıyorum en yoğun aktivitelerden birisi Düzce’deki oldu. Temel amacımız, gençlere havacılığı sevdirmek. Buraya gelerek uçuşu göstermek, onların hayatına renk katarak gelecekte meslek seçimi yapmaları için yardımcı olabilmek” dedi.



“Kendimiz birleştirerek model uçaklar”

Su Damlası Eğitim Kurumlarında öğrenim gören öğrenci Mehmet Nadir Ustabaş, yaklaşık 1 yıldır model uçak yaptığını belirterek, “Çıtaları kendimiz birleştirerek model uçaklar yapıyoruz. Bunları uçurması da çok zevkli, Ayrıca model uçağın saymakla bitmeyen faydaları var. El ve göz koordinasyonunu geliştiriyor. El zanaatlarına yatkınlığımızı arttırıyor” ifadelerini kullandı.



“Hayalim pilot olmak”

Okul öğrencilerinden Ahmet Eren Aydın ise, “Vildan hocamız ile birlikte model uçaklar yapıyoruz. Benim hayalim ileride pilot olmak. Model uçaklar sayesinde bu hayalimi gerçekleştirebilmek için küçük adımlar atıyorum. Herkese tavsiye ederim. Çok eğlenceli ama bunun yanında birçok da zorluğu var. Ama sonunda çok güzel uçaklarımız oluyor” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Cairo Helikopter Bölüm Başkanı Mustafa Yavuz öğrencilere bir sunum yaparak sorularını cevapladı.