Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca İşletme Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 10 Kasım 2010 tarihinde inşaat çalışmalarına başlanan ancak kaynak noktasında yaşanan sıkıntı nedeniyle 2011 yılında temeli ile birlikte Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'ne devir edilen Akçakoca İşletme Fakültesi binası tamamlanmayı bekliyor. Düzce Üniversitesi tarafından 18 Şubat 2013 tarihinde yapılan ihalenin üzerinden 5 ay geçmesine karşın hala çalışmalara başlanmaması eleştiri konusu oldu. İGM Üyesi Ergin Özensel Akçakoca İşletme Fakültesi'nin bir an önce Akçakoca'da eğitim-öğretime geçmesinin gerektiğini belirterek, "Bunun için gerekli tüm donatılara Akçakoca sahiptir. Yetkililerin onaylaması durumunda bu yıl başlayabilir" dedi.

 

3 yıldır ana kampta eğitim sürüyor

 

Eski milli eğitim mensubu olan İGM Üyesi Ergin Özensel, Akçakoca İşletme Fakültesi'nin son durumu ile ilgili olarak Yeni Sahil Gazetesi'ne yaptığı değerlendirmede, “Zaman zaman Rektör Sivrikaya ile görüşmelerimiz oluyor ve doğal olarak Akçakoca İşletme Fakültesi gündeme geliyor. Ben İşletme Fakültesi'nin Akçakoca'da derslere başlamamasından rahatsızım. İşletme Fakültesinin Akçakoca’da eğitime başlaması için hiçbir engel yok. Malumunuz Akçakoca İşletme Fakültesi önümüzdeki yıl 3. eğitim yılına girecek ve DÜ ana kampüsünde eğitim öğretimini sürdürmektedir” dedi.

 

10 yılda bitmezse Akçakoca bunu niçin beklesin?
Akçakoca İşletme Fakültesi konusunda Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'ndan bilgi aldığını kaydeden Özensel, “Eğitimin neden Akçakoca’da yapılmadığını Rektör Şerifoğlu’na sorduğumda kendisi, yer sorunu olduğunu binanın ihale edildiğini ve bitmesi gerektiğini söyledi. Bu bina 10 yılda bitmezse Akçakoca bunu niçin beklesin? Kendilerine bunun sorun olmayacağını, meslek yüksek okulunun başka bir binaya taşınabileceğini, gerekirse ikili eğitim yapılabileceğini mevcut binanın fiziki yapısının buna yeterli olduğunu anlattım. Yer sorununun çözümlenmesinin üzerinde durdular” şeklinde konuştu.

 

İpe un serme tavırları hakim

 

Akçakoca için hayati önemi olan İşletme Fakültesinin bir an önce eğitim-öğretime başlamasının kültürel, ekonomik ve sosyal açıdan önemini vurgulayan Özensel, bugüne gelişte emeği geçen tüm kişi kurum ve kuruluşlara Akçakoca'nın müteşekkir olduğunu belirterek “Ancak bugün gelinen noktada ipe un serme tavırları hakim görünüyor. İhale edileli neredeyse 6 ay oldu. Ödenek çıkmış durumda. Ancak eften püften nedenlerle kazma vurulmuyor. Süreç ertelenip duruyor. Bina bitimi on yılı bulursa Akçakoca bunu beklemek zorunda mı? Derse bu yıl dahi başlanabilir. Önemli olan bu kararı benimsemek, bunu hayata geçirmek için girişimde bulunmaktır. Siyasi iradenin ve İdarenin tasarrufunu Akçakoca için kullanması yeterlidir” dedi.

 

Hiçbir engel yok

 

Tüm siyasilerle birlikte kurumların ve kuruluşların önder kişilerle bu konunun üstüne gitmesinin doğru olacağını ve sonuç vereceğinin altını çizen Özensel açıklamasını, ”Fiziki ve sosyal alt yapı olarak 5 bin öğrenci kapasitesinin her türlü sorununa çözüm getirecek yeterliliğe sahip Akçakoca bir an önce bu hizmeti beklemektedir. İşletme Fakültesi'nin Akçakoca’da eğitim yapmasına engel hiçbir durum yoktur”sözleriyle tamamladı.

 

Haber: C. ÜSTÜNER