Düzce'deki sayıları 576 olan Suriyeli sığınmacıların okul çağındaki tüm çocukları eğitim hizmetlerinden faydalanıyor. Bu kapsamda Düzce Valiliği tarafından ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in çocuklarına kitap ve oyuncak dağıtıldı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Suriyeli çocukları makamında ağırlayarak onlar için hazırlattığı kitap klasörleri ve oyuncakları teker teker kendi elleriyle armağan etti. Sevinçleri yüzlerinden okunan çocuklar aldıkları hediyeler karşısında Vali Zülkif Dağlı’nın elini öptü. Dağlı ayrıca Suriyeliler için yeni projeleri olduğunu söylerken proje odaklı çalışacağının da altını çizdi.

Okullaşma oranını artıracağız”

Vali Dağlı, Suriyeli çocukların okullaşma oranının düşük olduğunu ifade ederken konuyla ilgili şunları söyledi: “Suriyeli olan 576 kişi burada (Yığılca ilçesi hariç) ikamet ediyor. Bu 576 misafirimizden ancak 100 tanesi okula gidebiliyor. Biz önümüzdeki süreçlerde onların okullaşma oranını arttıracağız. Hepimiz ne kadar istekli olduklarını gördük. Tabii onların ders materyallerinin hazırlanması gerekiyor. Bununla ilgili Göç İdaresi Başkanı bir açıklama yaptı ve biz bu çalışmayı ilimizde başlatmış olduk."

Proje odaklı çalışacağız”

Suriyeliler'i topluma kazandırmak için projeleri olduğunu söyleyen Dağlı şu açıklamalarda bulundu: “Suriyeliler'i hem eğitimde hem toplumda daha topluma entegre etme ve onlarla daha çok bir arada olmak adına yeni projelerimiz devam edecek. Burada Göç İdaresi Müdürlüğü’müz, Milli Eğitim Müdürlüğü’müz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mız burada bizim başkanlığımızda ve vali yardımcımızın koordinesinde bu çalışmalar bundan sonra daha hızlı bir şekilde devam edecek. Hep belirttiğimiz gibi proje odaklı çalışacağız. Suriyeli misafirlerimize de yeni projeler yapıyoruz. Sizlere de yakın zamanda açıklayacağız.”