Kızılay yurdu için yer arayışı devam ediyor

DÜSİAD’ın davetlisi olarak Düzce’ye konferans vermek üzere gelen Türkiye’nin tanınmış işadamlarından Abdülkadir Konukoğlu'nun katıldığı toplantıda Vali Adnan Yılmaz’ın teşvikiyle Kızılay'ın yaptıracağı öğrenci yurduna arsa alımı için bağış toplanmıştı. Arsa için gerekli paranın toplanmasının ardından harekete geçen Vali yılmaz ve Milletvekilleri geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar‘ı ziyaret etmişti.



Yurt konusunda hassas olan zaman zaman öğrencileri ziyaret ederek oradaki koşulları inceleyen vali Yılmaz, Ankara'daki temasları hakkında bilgi verdi. Arsa konusunda arayışların devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, yurtlarının koşullarına dikkat çekerek öğrencileri bu durumdan kurtarmaları gerektiğini ifade ettii.

Vali Yılmaz, "Hergün yurtla oturup yurtla kalkıyorum desem doğrudur. Çünkü çözülmesi gereken bir sorun var. Yurtla ilgili iki kuruma da gittik ve hüsnü kabul gördük. Kızılay Başkanı "ben sözümde duruyorum" dedi. Biz de yer arayışındayız. Bulduğumuz an tapuyu alacağız. Aynı zamanda Kredi ve Yurtlar kurumuna da arsa kazandırma çabası içerisindeyiz. Mevcut Avni Akyol bahçesine yurt yapılması da söz konusu. Dr. Kemal Demir'in isminin vrileceği bu esere herkesin katkılarını bekliyoruz. Umarım bu yıl temelini atar ve Avni Akyol yurdunda kalan öğrencilerimizi bu dertten kurtarırız. Aynı zaman Akçakoca yolu üzerinde 14 dönümlük bir araziyi de Kredi ve Yurtlar kurumuna verilmesini teklif ettim. Bizim 14 bin öğrencimiz var ancak yurtlarımızın kapasitesi bin 700 civarında. Önümüzdeki yıllarda bu rakam 24 bin, 30 bin olacak. O yüzden arsa üretmeliyiz. Kredi ve yurtlar kurumunada 4. yeri kazandırma gayretindeyiz."dedi.

Genel Müdürden Sürpriz Ziyaret

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Düzce Heyetinin ziyaret ettiği Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan'dan bugün Düzce'ye sürpriz bir ziyaret gelrçekeştirildi.Kaymakcan, Vali Adnan Yılmaz ile birlikte Soğancı'daki Avni Akyol Erkek yurdunda incelemelerde bulundu. KYK Bolu Bölge müdürü Şerafetin Çilkara ve Düzce Avni Akyol Müdürü Aysun Arsal ile birlikte yatakhaneler, etüt odaları ve yemekhaneyi gezen Vali Adnan Yılmaz hem kendini tanıttı hemde öğrencilere yurdun durumunu sordu.



Bazı öğrenciler de Vali Yılmaz'ı görmüşken ulaşımla ilgili sorunlarını aktardı. Genel Müdür Kaymakçan Üniversiye yapılacak olan 500 kişilik yurt ile sorunlarının 1-2 yıl içerisinde hallolacağını dile getirdi.

Vali Yılmaz Ziyarettle ilgili olarak,“Genel mdürümüz yeni göreve başladı. Düzce'mizde göreve başlar başlamaz ilk ziyaret ettiği illerden biri de Düzce oldu. Bu düzce'ye verdiği önemi gösteriyor. Öğrenclere verdiği önemi gösterir. Bugün birlikte Avni Akyol öğrenci yurdunun durumunu yerinde gördük.“dedi.

Ziyarette İl Özel İdareye devredilen Kalıcı İşyerlerinden birinin öğrencilere yurt olarak tahsisi ve yine yurdun bulunduğu alana mevcut yurt yıkılmadan yeni bir yurt inşaatının yapılması husunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber: S. KAŞKIR