Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ehliyet sınavlarına getirdiği yeni düzenlemenin üzerinden geçen altı ayda ehliyet alabilenlerin sayısı bazı illerde yüzde 40'lara kadar düştü. Bakanlık verilerine göre, direksiyon uygulama sınavlarına ilk girişte başarısız olanların yüzde 70'i, dubalar arasına geri geri kurallara göre park yapamadı.

Yönetmelikten önce Türkiye genelinde direksiyon sınavlarına ilk girişte başarı yüzdesi yüzde 95 iken, yönetmeliğin uygulanmaya başladığı Temmuz ayından itibaren bu başarı oranı yüzde 72'ye düştü. Ancak sınavın zorlaştırılmasıyla Türkiye'de de başarı yüzdeleri AB ortalamalarına yaklaştı.
Sürücü adaylarının kalkış sinyalini vermemesi, kemerini takmaması ya da arabayı ilk çalıştırdığında stop ettirmesi halinde sınavın o anda sona erdirilip adayın başarısız sayıldığı belirtilirken uygulama sınavında geri manevra ve iki duba arasına geri geri park etme zorunluluğunun da getirildiği öğrenildi. İki duba arasına kesinlikle yanaşamayan düz geri gidemeyen, aracını hareket ettirirken herhangi bir hata yapan adayın sınavı hemen iptal ediliyor, diğer adayın randevu saati bekleniyor.
 
Bu yöntemle ehliyet alanların sayısında düşüş olsa da trafikte bilinçli sürücü sayısının artıyor olması uzun vadede kazaların azalması bakımından yarar sağlayacak gibi görülüyor.