Düzce Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun sekizinci dönem mezunları, Beçiyörükler kampusü Spor Salonu’nda  düzenlenen bir tören ile  diplomalarını aldı.

 

Mezuniyet Günü nedeniyle düzenlenen törene İl  Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak,  Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Mustafa Kepez, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, öğretim görevlileri, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Sunucunun sekizinci dönem mezunlarını tek tek çağırması ile salona giren öğrencilerin, hilal şeklinde protokolün karşısında yerlerini alması ile tören başladı.

 

Törende bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, mezunların bundan sonraki yaşamlarında sağlık ordusunun  fedakar ve iyilik dolu üyeleri olacağını, kendilerine canlarını emanet eden hastaların iyileşme sürecine güler yüzleriyle katkıda bulunacağını söyleyerek tebrik etti.

 

Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yardımcı Doçent Doktor Ayla Keçeci ise konuşmasında, sağlık alanında insanı bir bütün olarak değerlendirerek hizmet veren hemşirelik mesleğinin sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesinde etkin bir rol üstlenebilmesinin, ancak meslek adaylarına nitelikli ve yeterli üniversite eğitimi ile mümkün olabileceğini söyledi.

 

Daha sonra sekizinci dönemde dereceye giren öğrencilere diploma, plaket ve hediyeleri verildi. Dönem Birincisi olan Nurcan Girgin’e ödülünü İl Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak verdi.

 

 

Dönem ikincisi olan öğrenciye ödülünü Rektör Şerifoğlu, üçüncüye de ödülünü Rektör Yardımcısı Mustafa Kepez verdi. Salona gelen protokol üyelerinden başlayarak tüm öğrenciler tek tek hilalin ortasına çağrılarak diplomaları verildi.

 

Törenin sonunda ellerine birer mum alan öğrenciler, hemşirelik yemini ettiler.

 

Tören keplerin havaya atılması ve öğrencilerin coşkulu alkışlar arasında birbirlerine sarılmaları ile sona erdi.