Eğitim-İş Düzce İl Temsilcisi Hüseyin Arslan, ‘Yandaş yöneticilerin üyelerimize baskılarıyla karşı karşıyayız. Bu baskı o kadar arttı ki bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğdu.’ diyerek önemli bir iddia hakkında basın açıklaması düzenledi.

“Sizin eğitim iş te ne işiniz var”

Arslan, düzenlediği basın açıklamasındaki bahse konu iddiayı şöyle anlattı: “Akçakoca da görev yapan üyemiz Halit Çetin öğretmenimiz okulunda norm fazlası. Akçakoca’dan Gölyaka'ya gönderilmek isteniyor. İl Milli Eğitim öğretmenimizle görüşüyor. Akçakoca Milli Eğitim'e talimat veriliyor ve hocamızın ilçe içerisinde derslerini tamamlatılması isteniyor. İkinci dönem için yeterli ders saati oluşturuluyor ve Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’e gidiyor. Daha önce olumlu görüş belirten Akçakoca Milli Eğitim Müdürü kabul etmiyor. Gerekçesi; üyemiz Halit Çetin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydın’ın aynı ortamda bulunduğu anda üyemize aynen şunları söylüyor. Siz Eğitim-İşli'ymişsiniz. Biz bilmiyorduk. Sizin Eğitim-İş te ne işiniz var? Eğitim-Bir-Sen'li olsaydınız yardımcı olurduk ancak sizin işinizi yapamayız ‘ diyor.”

 

“Sonuç alamadık”

Yöneticilerin kontrolden çıktığını söyleyerek açıklamalarını sürdüren Arslan, eğitim öğretimin bu durumdan büyük zarar gördüğünü ifade etti. Konunun çözüme kavuşması için yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını kaydeden Arslan, Vali Ali Fidan’dan randevu istediklerini söyledi.

Arslan sorulara yanıt istedi

Arslan, durumla ilgili olarak yöneticilere şu soruları yöneltti: “Bu ilde Eğitim Bir Sen’lilere nasıl yardımcı olunuyor, birisi bize bunun cevabını versin. İlimizde bizim bilgilerimize göre 140 norm fazlası var. 55’i isteğe bağlı yer değiştirmiş. 1 il içi resen atama yapılmış. İlimizde Halit Çetin öğretmenimiz gibi başka örnek var mı? Bu 94 kişinin ataması neden yapılmamış veya nasıl yardımcı olunmuş? Valilik makamları Akçakoca Milli Eğitim Müdürü ile ilgili ne düşünmektedir? Halit öğretmenimizin Akçakoca ilçesinde girebileceği dersler varken verilmemişse ki öyle gözüküyor, bu derslere kimler ek ders karşılığı girmiştir?

Valilik makamından istedikleri talepleri sıraladı

Arslan söz konusu durum dışında danışman öğretmenlik belirlenmesi ile ilgili yazının duyurusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmadığını, 08 Ağustos 2015 Açık öğretim sınavı öncesi okul idarecilerine geç gelenleri ‘15-20 dakika idare ediniz’ denildiğini ifade ederek Düzce Valiliği'nden istediklerini sıraladı. 

*Üyemizin mağduriyeti bir an önce giderilmeli.

*Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürü ve buna göz yuman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri acil olarak görevden alınarak, yerlerine tarafsız yöneticiler atanmalı.

*İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin tarafsızlığının sağlanması için önlemler alınmalı.

*Tüm sendikalarla bir toplantı yapılmalı, yukarıda saydığımız problemlerin artarak devam etmemesi için gerekli önlemler alınmalı.

*Milli Eğitim Müdürlüğü uygulamaları tüm sendikalara ve kamuoyuna açık, şeffaf hale getirilmeli.


Haber:Y.SEVER