Çilimli merkezli Erdemliler Derneği'nin "Gönül Gençlerimiz" projesi kapsamında bir grup Düzceli gence, tarihimizi daha yakından öğrenmeleri amacıyla Bursa ve Çanakkale gezdirildi.

35 kız ve 35 erkek  gencin katılımı ile gerçekleşen gezi, 7 Mart 2020 Cumartesi günü Bursa Ulu Camii'de sabah namazı ile başladı. 2 grup ve 2 rehber eşliğinde gerçekleştirilen Bursa gezisi kapsamında Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in türbesi olmak üzere Osmanlı'yı cihan devleti yapan şahsiyetlerin türbeleri ziyaret edilip dualar okundu.

Osmanlı devletinin kurucuları örnek gösterilerek gençlere hayallerini ecdadımız gibi büyük tutmalarını fikri verildi. Bursa 1326 Panoroma Müzesi'nin de ziyaret edilmesinden sonra Çanakkale’ye hareket edildi.

Çanakkale programı 8 Mart 2020 Pazar günü sabah 08.00'da başladı. Şehir turu ile başlayan ilk gezintide gençler truva atını da görme fırsatı elde etti. Feribotla Gelibolu yarımadasına geçildikten sonra Şehitlik ziyaretleri rehberler eşliğinde Kilitbahir Kalesi'nden başladı ve sırasıyla şehitlikler ziyaret edildi. 57. Alay Şehitliği'nde ise toplu dua yapıldı. Saat 17.30'a kadar ziyaret edilen  Şehitlikler'den sonra Gelibolu merkezde bulunan bulunan Mevlevi Hane ve Bayraklı Baba Türbesi de gezi kapsamında ziyaret edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Hasan Karadayı, "Çok keyifli ve dolu dolu bir tarih- kültür gezisi gerçekleştirdik. Bu gezi ile proje faaliyetleri vesilesiyle oluşan arkadaş grupları dostluklarını birlikte seyahat ederek daha da geliştirdi ve yeni arkadaşlar da edindi. Yapılan katılımcı değerlendirmelerinde gençler, proje faaliyetleri ile bir çok şeyi yeni fark ettiklerini ifade etmiş ve gerek arkadaş, gerek komşu ve akrabaları ile ilgili iletişimlerinin canlı tutulması gerektiğini dile getirmiştir. Katılımcı gençlerin, bu gezi ile tarihe olan ilgilerinin olumsuzdan olumluya dönüştüğünü ifade etmesi gezimizin amacına ulaştığını göstermiştir. Bu vesile ile tüm katılımcı gönül gençlerimize gönülden teşekkür ederim." dedi.