"Eğitim ve bilim ülkemizden silinmek isteniyor”
Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir- Sen) tarafından açıklanan raporda yer alan “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ortaokul ve lise müfredatından çıkarılmalı.” önerisine bir tepki de CHP’nin Düzce’den Sorumlu Milletvekili Mahmut Tanal’dan geldi. Yazılı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, müfredat değişikliğine vurgu yaparak, “Bir ülkede eğitim her şey demektir. Aydınlık, ahlaklı, demokratik nesiller yetiştirmek istiyorsak öncelikle eğitime ağırlık vermeliyiz. Ancak ülkemizde maalesef bilim ve eğitim silinmek isteniyor.” ifadesini kullandı.

"Atatürk ve Atatürkçülüğün içi boşaltılmakta ve daraltılmaktadır"
Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatı değiştirdiğini anımsatan Tanal, "Toplumda bu değişikliğe karşı inanılmaz bir muhalefet var ancak bakanlık, bu sesleri duymazdan gelerek Atatürk ve Atatürkçülüğün içi boşaltılmakta ve daraltılmaktadır." yorumunda bulundu.

"MEB'in müfredat değişikliğinden hemen önce rapor hazırlandı"
Sözlerine Eğitim-Bir-Sen üzerinden devam eden Tanal, şunları kaydetti: “Tabii bakın müfredat değişikliğinden hemen önce müfredat değişikliğiyle ilgili olarak bir rapor hazırladı. Raporda özellikle Atatürk İlke ve İnkılaplarının terkedilmesi ağırlık kazanıyordu. Müfredat değişikliğine bakıldığında ise bu düşüncenin aynen tezahür ettiğini görüyoruz. Bu ülkenin kurucu değerlerinin müfredatta ağırlığının azaltılması demek Türkiye’yi Türkiye yapan değerleri azaltmak demektir.” 

"İnsanlarımızın düşünmesini istemiyorlar"
Müfredatta ayrıca diğer önemli değişikliklerin de yapıldığına dikkat eden Tanal, “Felsefe dersi azaltıldı. Bu doğrultuda insanlarımızın düşünmesini istemiyorlar. Tarih kitabından 2. Dünya savaşıyla ilgili kısımda İsmet İnönü kaldırıldı. Atatürk’ün silah arkadaşı olan ve 2. Dünya Savaşı'na ülkemizi sokmayarak milletimizi felaketten döndüren birisinin yapmış olduğu derin siyaseti kıskananlar, biz bunu yapamıyoruz sürekli tüm dünyayla kavgalıyız biz böyle politika beceremiyoruz ancak becerenleri de milletimiz görsün istemiyoruz anlayışıyla hareket ediliyor.” açıklamasında bulundu.