Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Düzce’ye geldi. Sabah saatlerinde şehre gelen Yalçın, ilk olarakMemur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç ile birlikte Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıylaokulda düzenlenen törene katılan Yalçın,tören öncesinde okulu gezdi.Sınıfları ve laboratuarlarıinceledikten sonra memnuniyetini dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim ortamını çok beğendiği Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’na övgüler yağdırdı.

Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere karne veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, program sonunda Okul Müdürü Gürol Ün’e Mehmet Akif İnan’ın eserlerinden oluşan bir sethediye etti.

“Modern Türk Tarihi adı toplanması önerisini sunduk”
Okul ziyaretinin sonunda basına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yalçın, haklarında çıkan bazı iddialara yanıt verdi. Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir- Sen) tarafından açıklanan raporda yer alan “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ortaokul ve lise müfredatından çıkarılmalı.” önerisine ilişkin basında çıkan “Atatürkçülüğü unutturmaya çalışıyorlar” eleştirilerine cevap veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şöyle konuştu: “Bizim müfredata ilişkin yaptığımız tartışmada tarih derslerinin inkılap tarihi, tarih gibi çeşitli başlıklar adı altında değil ‘Modern Türk Tarihi’ adı altında bir kitapta toplanmasına ve kendi içinde bütünlenmesi konusunda bir öneri sunduk. AR-GE birimiz üzerinde çalışıyor.Yayınladığımız raporumuz daha kamuoyuyla paylaşılmadan önce raporumuza ilişkin bir haber yapıldı. Bu çok enteresan bir durumdur ve rapora ilişkin karalayıcı bire haberdir. Basın ahlakı açısından da seviyesiz bir yaklaşımdır.

‘Seçkinler’ açıklaması
Yine raporda bazı kesimlerin ‘seçkinler’ olarak ifade edilmesine yönelik gelen tepkiler için de konuşan Yalçın, “Bizim ‘seçkinler’ diye ifade ettiğimiz bir terim vardı raporda. Basına açıklamasında bize sordular, “Bu seçkinler olarak kimi kastediyorsunuz?, ‘kendini toplumdan üstün gören, toplumu göbeğini kaşıyan, bidon kafalı diye tabir eden, “herkes eşit ama ben biraz daha eşitim” diyen, çobanın oyuyla benim oyum bir mi diyen bu hastalıklı kafayı’ toplumun seçkinleri olarak ifade ettik.”dedi.

“Atatürk düşmanlığı denmesi art niyetli yaklaşımdır”
Çalışkan son olarak, şöyle konuştu:“Atatürk üzerinden yapılan tartışmayı anlamsız ve yersiz buluyoruz. Çünkü biz raporu yayınlamadan rapora ilişkin haber yapıldı gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Raporda şunu ifade ediyoruz; ‘Atatürkçülük’ konusu müfredat içinde belli oranda bulunmalıdır. Ama bu tarih dersleri içinde ayrı bir hocası olmamalıdır. Bu bir tarih dersidir ve tarih dersinin bir bütünlük içerisinde ve inkılap tarihi konularının tarih dersi içinde olmalıdır’ diyerek görüşümüzü paylaştık. Bunun üzerinden Atatürk düşmanlığı denmesi ve yapılan çalışmaları gölgeleyici hareketleri art niyetli yaklaşımlar olarak görüyoruz. Konuyu oraya çekenlerin de Atatürk ticareti yaptıklarını Atatürkçülük’ten beslendiklerini bunu üzerinden hegemonya oluşturduklarını görüyoruz ve bunu hiç hoş bulmuyoruz.”

Bugün Düzce’de yoğun bir program geçirecek olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın okuldaki programının ardından Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.