2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında bazı köylerin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılmasının altından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik çıktı. Çelik, Düzce Ziyareti sırasında gece boyunca süren toplantıda Düzce'nin taşımalı eğitim ortalamasının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu söyleyerek rakamın düşürülmesini talep etmiş...

Öncü Ekranlarında yayınlanan ve Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırladığı Son Nokta programına konuk olan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce'de yaklaşık 9 Bin öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında taşındığını, bunun Türkiye Standartlarının üç katı bir rakama karşılık geldiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Düzce'yi en fazla eleştirdiği alanın taşımalı eğitim olduğunu belirten Sezer, Bakanın talimatı ile inceleme başlatınca, taşıma yapılması mümkün olmayan Belediye sınırları içinden, iki kilometreden daha yakın yerlerden taşıma yapıldığını tespit ettiklerini ifade etti.

Sezer, Geçen yıl Düzce'nin günlük Bin 725 kilometre taşıma yaptığını, bu sene yeniden tespit çalışmaları sonucunda rakamın Bin 584'ea düştüğünü ifade etti. İki kilometrenin altında taşıma yapılan yerler olduğunu belirten Sezer, D 100'den kendisinin bile zor geçtiğini, çocukların geçmesini hayal edemediğini, bu nedenle bu yolu geçmek zorunda kalan öğrencilerin taşındığını dile getirdi.

Sezer yoğun eleştirilerin hedefi olan bir diğer konu olan “Kayıt Parası”na da değindi. Kendisine kayıt parası adı altında Hiçbir şikayetin intikal etmediğini, sadece bir kişinin kendisini arayarak telefonda şikayetçi olduğunu söyledi. Şikayetçiye kendisine gelmesini, konuyu araştıracağını söylediğini belirten Sezer, bu şikayetçinin henüz kendisine ulaşmadığını ifate etti.

Sezer Okul Aile Birliklerinin de böyle bir dayatma yapamayacaklarını, eğer velilerin karşısına böyle bir dayatma ile çıkıldıysa sonuna kadar araştırıp gereğini yapacaklarını söyledi.

Program Yapımcısı Mehmet İbrahimoğlu, bu konu ile ilgili olarak gerek kendisine ulaşan, gerekse hangi okullardan şikayetler geldiğine ilişkin telefonla gelen bilgileri notlar halinde İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'e verdi.