Düzce'de bir çok sektörde olduğu gibi ormancılık alanında da iş kazalarına karşı önleyici çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Gölyaka'da ağaçların kesimi esnasında meydana gelebilecek iş kazalarına karşı çalışanlar eğitim tatbikatı ile bilinçlendirildi. Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı başkanlığında Gölyaka Orman İşletme Müdürü Mevlüt Arslan, İşletme Pazarlama Şube Mühendisi Özkan Yavuz, işletme şefleri, muhafaza memurları ile üretim işlerinde çalışan kooperatif başkanları ve kooperatif üyelerinin katılımıyla üretim çalışmaları ve iş güvenliği konularını içeren eğitim tatbikatı Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Aydınpınar Orman İşletme Şefliği'nde yapıldı.


İki aşamalı eğitim

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen eğitimin birinci kısmında doğal gençleştirme bölmesinde doğru ağaç kesme teknikleri, ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği konuları ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre uyulması gereken hususlar İşletme Şefleri Zülküf Kahraman ve Fatih Özkan tarafından anlatılarak tatbiki uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmı tamamlandı.

Gölyaka Orman Emvali Deposu'nda devam eden eğitimin ikinci kısmında işletme şefleri ve orman muhafaza memurlarına standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak özellikle tomruk-kağıtlık odun ayrımının iyi yapılması gerektiği hususu vurgulandı.

Kazasız bir yıl temennisi

Eğitimin sonunda Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı, İşletme Müdürü Mevlüt Arslan, Şube Mühendisi Özkan Yavuz ve işletme şeflerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. 2016 yılında programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçirilmesi talimatının ardından kazasız bir yıl temennisi vurgulanarak eğitime sona verildi.

Haber:C.ÜSTÜNER