Osman Kuyumcu İmamhatip Lisesinde konferans düzenlendi. Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında ve İmamhatiplilerin 50. Yılı dolayısıyla düzenlenen , İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın da bulunduğu “Bilim Dili Türkçe ve yayılma alanı” konulu konferansa konuşmacı olarak Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin katıldı.
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, seminer vermek için Düzce’yi seçtiğini söylerken, “Bilim Dili Türkçe ve yayılma alanı” altında Türklerin nereden geldiğini anlattı.
Okul Müdürü Varol Tayhan ise Düzce Valiliğinin bu yıl başlattığı ve Milli eğitimin koordinesinde yürüttüğü Eğitimi Geliştirme projesine öğrencilerin yoğun şekilde katıldığını dile getirdi.
Tayhan, “Osman Kuyumcu İmamhatip Lisesi konferanslar serisinin 3.süne çok değerli konuşmacımız, dostumuz Mustafa Kaçalin’i davet ettik. Bizi kıramayarak bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum. Düzce Valiliğinin bu yıl başlattığı Milli eğitimin koordinesinde yürüttüğü çok önemli bir proje olan Eğitimi Geliştirme projesiyle öğrencilerimizin çok yoğun çalışması var.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN