ÖSYM il Sınav Merkezi yöneticiliği tarafından sınavların yapılacağı okullar belirlenirken, ilgili kurumlardan da konu ile ilgili olarak destek istendi. Düzce il sınav merkezi yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Feruh Gezen'in Yükseköğretime geçiş sınavı ile ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: "Yüksek öğretim Kurulu öğrenci seçme ve yerleştirme başkanlığı tarafından yapılacak olan yükseköğretime geçiş sınavı ( YGS ) 11 Nisan 2010 pazar günü 10:00 – 13:00 saatleri arasında yapılacaktır.
Sınavın huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için Düzce il koordinatörlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı ile birlikte yapılan toplantıda bir dizi güvenlik önlemleri alınmıştır.
Sınav sırasında öğrencilerin her türlü gürültü kirliliğinden etkilenmemeleri için vatrandaşların da sınav yapılan okullar çerçeveisinde bu konuda duyarlı davranmaları, araç kornası çalmamaları inşaat ve kazı çalışmaları yapmamaları gerekmektedir.
Sınav Yapılacak okullar: Teknik Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Düzce Meslek yüksek okulu, Düzce Lisesi, Teknik ve endüstri meslek lisesi, Kız Meslek lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Fatih Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Düzce fen Lisesi, Arsal Anadolu lisesi, Düzce atatürk lisesi, Cumhuriyet İlköğretim okulu ve 23 Nisan İlköğretim okullarında sınav yapılacak. Sınava girecek adayların, sınava girerken yanlarında; hesap makinesi cep telefonu çağrı cihazı telsiz vb. Haberleşme araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah vb. Araçları getirmeleri yasaktır. Adayların sınava girerken herhangi bir sorun yaşamamaları için bu uyaruyı dikkate almaları son derece önemlidir.
Sınav günlerinde Konuralp yerleşkesindeki teknik Eğitim Fakültesi ve Orman Fakültesi binlarına, beçi-Koop ve Düzce belediyesi araçları tarafından ulaşım sağlanacaktır.
YGS için sessizlik
Valilik'ten yapılan açıklamada ise sınav öncesi ve sınav esnasında sessizliğin sağlanmasına yönelik tedbirler alınması gerektiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere Nisan ayından başlayarak Haziran ayı sonuna kadar ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerinin katılacağı seçme sınavları yapılacaktır. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için çok önemli olan bu sınav öncesinde uyku bölünmesi yaşanmaması ve sınav sırasında dikkatlerini dağıtabilecek ve konsantrasyonlarını azaltacak durumların oluşmaması için sınav öncesi akşamından sınav sonuna kadar sessizliğin sağlanmasına yönelik gerekli tüm kontrol tedbirlerinin alınması gerekmektedir. Bu doğrultuda; en yakın tarihte 11 Nisan 2010 Pazar Günü İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda "Yükseköğretime Geçiş Sınavı' yapılacağından, 10 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 19:00'dan itibaren 11 Nisan 2010 Pazar günü saat 13:00'e kadar otomobillerin klakson çalmalarının, düğün, asker uğurlama vb. konvoylarının oluşturulmasının, bina hafriyat çalışmaları, yıkımları ile seyyar satıcı, iş makinesi gürültüsü ve buna benzer her türlü gürültüye neden olan çalışmaların, hoparlör ilanlarının yapılmasının önlenmesi, sınav yapılan okulların çevresinde ve bahçesinde gürültü yapılmasının engellenmesi ve halkın konu hakkında bilgilendirilmesi, bundan sonraki sınavlarda da gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda kamuoyununa duyurulur."