Helikopter pistine 2 yıldır izin yok

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden  diğer illere sevk edilen ya da diğer illerden gelen hastaların nakillerinin daha kolay yapılabilmesi için 2010 yılının son aylarında yapımı tamamlanan helikopter pisti hala hizmete girmedi.

Hastanenin bahçesindeki otoparkın arka kısmında yapılan helikopter pisti için yaklaşık 2 yıldır izin alınamayınca hastalar yine 18 temmuz stadından nakil ediliyor.

Otopark yeterli değil

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde  yaşanan yoğunluk hastanenin otoparkına da yansıyor. Artık araç yoğunluğunu kaldıramayan otopark yeterli gelmiyor.

Hastane personeli,  hastalar ve hasta yakınları araçları ile hastaneye gelince park dolup taşıyor. Otoparkta yer bulamayan araçlar yola park ediyor. Park sorununun halledilmesi için otoparkın genişletilmesi ya da başka bir otopark alanı oluşturulması bekleniyor.

Kimin dediği olacak

Yıllardır yılan hikayesine dönen üniversite yolu ile ilgili olarak müjde geçtiğimiz günlerde verildi. Bin 600 metrelik yolun yapımı için 3 milyon TL ödenek İl Özel İdaresine aktarıldı. Bugüne kadar farklı sebeplerden geciken yolun ödeneği yattı yatmasına da bu kez yolun hangi güzergahtan yapılacağı sorunu ortaya çıktı.

Konuralp Belediyesi’nin istediği güzergahın helikopter pistinin arka tarafı, üniversitenin istediği güzergahın ise ise Beçiyörükler’den gelen yol olduğu öğrenilirken, şimdi merak edilen bu sorununun yol yapımını geciktirip geciktirmeyeceği ve hangi kurumun dediğinin olacağı.

 Haber; H. İŞCAN