Kurulduğu tarihten itibaren birçok başarılı çalışmalara imza atan ve "2011-2012 yılından sonra faaliyete geçen Teknoparklar" arasında en iyi teknopark seçilerek 1. sırada yer alan Düzce Teknopark; TÜBİTAK Martek, Depark Teknopark, Hacattepe Teknokent TTM, İstanbul Üniversitesi Teknokent, Teknopark İzmir, Teknopark İstanbul, Sakarya Teknokent, Ulutek Teknopark, Kocaeli Teknopark, Pamukkale Teknopark, GOSB Teknopark, Mersin Teknopark, Van 100. Yıl Teknokent, Celal Bayar Teknokent ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ile birlikte İşbirliği Sözleşmesi imzalayarak Anadolu Birliği Konsorsiyumu’nun kuruluşunu gerçekleştirdi.

Ar-Ge kültürünün gelişimine katkı sağlayacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör ve Düzce Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Teknopark’ın; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenen Uluslararası Kuluçka Merkezi çağrısı kapsamındaki proje başvurusunda bulunacak olan Anadolu Birliği Konsorsiyumu’na katıldığını söyleyerek bu merkezin Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulacağını dile getirdi.

Sakarya Teknokent’te düzenlenen ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer’in de katıldığı toplantıda, teknoloji geliştirme bölgeleri yöneticileriyle Uluslararası Kuluçka Merkezi kurma programı hakkındaki detayların görüşüldüğünü söyleyen Rektör Demircan Çakar, Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı'nın Ar-Ge kültürünün gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

Projenin hedefleri...

Rektör ve Düzce Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Teknopark’ı temsilen şirket Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin’in de katıldığı ve TÜBİTAK Martek’te düzenlenen imza töreni ile Anadolu Birliği’nin resmi olarak kurulumunu tamamladığını sözlerine ekledi. Oluşturulan konsorsiyumun KOSGEB’e Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında proje başvurusunda bulunacağını belirten Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projeyle; Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, ihracatın arttırılması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması için Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması ve işletmelerin hızlandırma programlarına katılımının hedeflendiğini ifade etti.


Haber:C.ÜSTÜNER