Düzce’de 5 bin 830, ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG ortak sınavları tamamlandı. 26 Kasım Çarşamba günü Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına giren öğrenciler, bugün de fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına katıldı.

 

Sonuçlar ocakta bekleniyor

 

Sınava girenler rahat bir nefes alırken, girmeyenler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, TEOG kapsamında mazeret sınavları yapılacak. 13-14 Aralık’taki mazeret sınavlarına girmek için öğrencilerin, sınava girmeme gerekçesini belgelemesi gerekecek. Mazeret sınavları öğrencilerin kendi okulları dışında, bakanlık tarafından belirlenecek bir okulda ve hafta sonu yapılacak. Ortak sınav sonuçlarının, ocak ayı içinde açıklanması bekleniyor.

 

İkinci dönem sınavları nisanda

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri, ilk dönemi atlattıktan sonra ikinci dönem sınavlarına hazırlanacak. İkinci dönem TEOG ortak sınavları 29-30 Nisan’da, mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs’ta düzenlenecek. İkinci dönem ortak sınavlarında öğrenciler, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başladığı tarihten itibaren, sınav gününe kadar işlenen konulardan sorumlu olacak. İkinci dönem sınavları iki gün boyunca 09.00’da başlayıp 12.00’de sona erecek.