Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği birinci dönem merkezi ortak sınavı öncesinde Düzce'de hazırlıklar tamamlandı.

TEOG öncesi toplantılar...

23-24 Kasım 2016 tarihlerinde her sınav günü üç oturum olmak üzere, iki günde toplam altı oturum halinde gerçekleştirilecek olan 2016-2017 Öğretim Yılı 1. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları için geçtiğimiz hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile 47 sınav merkezi okul müdürü, ilçelerin merkezi sistem ortak sınavlardan sorumlu şube müdürü ve şeflerin katılımlarıyla bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Sınavın sorunsuz bir şekilde geçmesi için tüm tedbirlerin ele alındığı toplantıda, sınav sorumluluları ve güvenlik güçlerinin yürüteceği çalışmalar ele alındı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile makamında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Düzce'de il genelinde toplam 5 bin 63 öğrenci sınava katılacak

Düzce'de sınav hazırlıklarının sona erdiği TEOG 1'inci dönem sınavları 23-24 Kasım'da, 47'si merkez ilçede olmak üzere 98 okulda, 322 salonda gerçekleştirilecek. Ülke genelinde 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katılacağı sınavlara, Düzce'de girecek toplam öğrenci sayısı ise 5 bin 63...

İlk oturum saat 09.00'da başlayacak

Öğrenciler, 23 Kasım Çarşamba günkü birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 24 Kasım Perşembe günü yapılacak ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. İlk oturum saat 09.00'da başlayacak ve diğer iki oturumun başlangıcı ise saat 10.10 ve 11.20 olacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı yapılacak.


Sınava girerken bunlara dikkat!

Öte yandan sınava girecek öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz, cep telefonu, telsiz, radyo ve çağrı cihazı gibi araçların dışında saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat, sözlük, hesap cetveli ve hesap makinesi ile sınava alınmayacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.