Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yurt genelinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik 23-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesinde Düzce Doğa Okulları’na bir moral ziyareti gerçekleştirerek sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Yiğit, bir araya geldiği Düzce Doğa Okulları 8. sınıf öğrencilerine önce hedeflerini sorarak sohbet etti. Sınav hakkında bilgilendirmeler yapan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ardından öğrencilere stres yapmamaları için tüyolarda bulundu.

Hepsi hedefli öğrenciler”
Düzce Doğa Okulları Eğitim Koordinatör Mustafa İnce, TEOG’a hazırlık sürecinde uyguladıkları eğitim çalışmaları hakkında Yiğit’i bilgilendirdi. İnce, “Hepsi hedefli öğrenciler. Ben yarın başarılı olacaklarına sonuna kadar inanıyorum. Biz hep onlara söylüyoruz. TEOG çalışanların başarılı olduğu bir sınav. Öğrencilerimize Doğa Okulları ve Milli Eğitim Bakanlığımızın deneme sınavlarını tam zamanlı simülasyon olarak uyguladık. Gerekli verimi aldık. Yarın her şey onların elinde. İnşallah başarılı olacaklar.” dedi.
“Doğa Okullarımızdaki öğrencilerimizin motivasyonunu çok iyi gördüm”

Ziyaret sonrası görüşlerini aldığımız Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit; şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben geldiğimden beri okulları geziyorum. TEOG öncesinde ortaokullarımızı dolaştık. Öncelikle öğrencilerimizi motive etmek ve onlara başarılar dilemek amacıyla okullarımızı geziyoruz. Bu yıl 2 projeyle eğitim-öğretime başladık. Özellikle “Başarıya Bir Adım” projesindeki amacımız biraz da özel okullarımızda uygulanan sistemi devlet okullarımızda da gerçekleştirmek.”

“Öğrencilerimizin motivasyonunu çok iyi gördüm”
“Doğa Okullarımızdaki öğrencilerimizin motivasyonunu çok iyi gördüm.” diyen Yiğit, şöyle devam etti: “İnşallah Düzce olarak bu sınavdan başarılı sonuçlar çıkaracağımıza inanıyorum. Tüm TEOG’a girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”


“Çocuklarımızı kırmayalım”
Ailelere de bir mesaj veren Yiğit şunları söyledi: “Aileler olarak bizlerin ne sonuç olursa olsun onu mutlulukla karşılamamız gerekiyor. Çocukları kırmamamız gerekiyor çünkü bu hayat devam ediyor. Daha birçok sınava girecekler. Hemen ilk sınavda başarısız oldu diye kırar dökersek, ikincisinde bu stres ikiye katlanır. Bu konuda velilerimizin duyarlı olması gerekiyor.” dedi.

Düzce Doğa Okulları Kampüsü’nü gezdi
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ziyaretini Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı ile birlikte Düzce Doğa Okulları Kampüsü’nü gezerek sonlandırdı.