Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu yapıldı. Düzce’de 94 okulda 5 bin 95 öğrenci katıldı.
Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’da Milli eğitim Müdür yardımcısı Ekrem Yazar ile birlikte bugün Düzce’deki sınavların sorunsuz geçmesi için bizzat okulları dolaşarak kontrol etti. Sınavdan çıkan öğrencilerle bahçede sohbet etti. Yurtman bu yıl ikinci kez düzenlenen sınavın hem öğrenciler hem de öretmenler, açısından daha rahat geçtiğini kaydetti.

Bahçede öğrencilerle yaptığı sohbetlerde, bazılarının sınava kahvaltı yapmadan geldiğini öğrenen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, bu konuda ailelere çağrıda bulundu ve çocuklarını sevgi ve ilgi göstererek sınava yollamalarını istedi.Yurtman, TEOG sınavında başarının puanlamadan ziyade yerleştirme olduğuna dikkat çekti.

Ortak sınavların bugün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, yarın yapılacak ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirildi. Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi.

Haber;S.KAŞKIR