2017 TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen konular arasında yer alıyordu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi belirledi. MEB'in resmi Twitter hesabından açıklama yapıldı ve öğrencilere müjde verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları bugün (31 Mayıs) saat 10.00'da
açıklandı.

TEOG sonuçları nasıl sorgulanır?
TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?
MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ