Bugün, 21 Ekim 1860 tarihinde, ilk Özel Türk Gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayım hayatına başladığı ilk gün. Türk Gazetecilik tarihinde bir imza niteliği taşıyan bugünde Doğa Okulu öğrencileri Öncü Medya Grubu bünyesinde 10 yıldır özgün, tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla yayın hayatına devam eden Manşet Gazetesi'ni ziyaret etti. Türk Gazeteciliği’ne adım atılan bu anlamlı günü unutmayarak Manşet Gazetesi’ni ziyaret eden öğrencilerin elinde ayrıca Türk tarihinin ilk gazetesinin o güne ait bir de kopyası vardı.

Doğa Okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette ilk özel Türk Gazetesi Tercüman-ı Ahval’in ilk yayım gününü hatırlatılırken, Öncü Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ile birlikte geçmişten günümüze medyada ve gazetecilikte meydana gelen değişiklikler konuşuldu ve gazetecilik mesleğinin etikleri hakkında öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edildi.

Fikir aşamasından yazım kısmına, tasarımdan baskı sürecine kadar bir gazetenin nasıl hayat bulduğunu öğrencilerle paylaşan Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner, kurumun yayın politikası hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.