Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Düzce’deki okul sözü yılan hikayesine dönmüş durumda. 2012’den bu yana gündemden olan okul için süreç kaplumbağa hızında ilerliyor. Kendi dertlerine düşen Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve meclis üyelerinin takipsizliği yüzünden okulun başka bahara kaldığı öğrenildi.

 

8 ay önce protokolün imzalandığı okul için Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ihalesini bekliyor.  Nusrettin Mahallesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu bahçesindeki eski bina için yıkım kararı çıktı. Okul yöneticileri binada tahliye işlemini sürdürürken bir anlamda ani olası karar karşısında alarmda bekliyor.Ancak TOBB’un, aralarında Düzce’nin de bulunduğu üç ili önümüzdeki eylül ayında ihale programına alacağı bilgisi edinildi. İhalenin ne zaman yapılacağı ve okulun yapımına ne zaman başlanacağı belirsizliğini koruyor.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Düzce’den sonra Bolu’ya söz verdiği okul ise hızla ilerliyor.TOBB’un 24 derslikli Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon tamamlanmak üzere.