Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 8 ay önce protokolünü imzalandığı 24 derslikle ilgili okul için son durumu Başkan Vekili Abdülkadir Albayrakoğlu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantısında paylaştı. Nusrettin Mahallesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu bahçesindeki eski bina için çıkan yıkım kararının ardından, ilerleyen günlerde okulun yapılacağı alanda bulunan duvarlar yıkılacağını söyleyen Albayrakoğlu, inşaatın başlangıcı için süre verdi.

Albayrakoğlu, okul ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje çalışmalarını tamamlandığını ifade ederek “Okulun yapılacağı alana 24 derslik inşa edilecek. Ancak zamanında yapılan bir proje hatası ile okul buraya sığmamış. Şimdi İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul projesini yenileyerek hazırlamış. Biz ileteceğiz. Önümüzdeki günlerde okulun yapılacağı alanda bulunan duvarlar yıkılarak çalışmalar başlayacak. Eylül ya da Ekim ayı gibi ise inşaat başlayacak” dedi.

TSO Meclis Üyesi Tuncay Şahin birlik olunmaz ise okul inşaatının başlamayacağını savundu. Şahin, “TOBB bize bu parayı vermez. Bizim birlik ve beraberlik içinde olmadığımızı düşünüyor. Hep birlikte sağlam bir adım atarsak her şeyi çözeriz” dedi.

Haber:Y.SEVER