Düzce Üniversitesinde DÜKAM ve LİDERİM işbirliğiyle Kadın akademisyenlerin yönetimde daha etkin olmaları için 26-27 Nisan 2013 tarihleri arasında“Yükseköğretimde Kadın Liderliği Programı” adıyla bir dizi eğitim programı düzenlenecek. Konuyla ilgili bilgi veren Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Türkiye'de kadın yöneticilerin eksikliğine dikkat çekerek bu konuda program hazırlamak istediklerini belirtti.

Kadından yönetici çıkaramıyoruz

Şerifoğlu,"Türkiye'de yükseköğretim alanında önemli bir sıkıntı var. O da kadın liderlerin eksikliği. Bu oldukça çelişkili bir durum. Çünkü Türkiye'de kadın profesör oranı Batılı ülkelere oranla çok yüksek. Ama çok sayıda kadından yönetici çıkaramıyoruz. Bu alanla ilgili olarak Kasım ayına Bakanımız ve Meclis Kadın Erkek fırsat eşitliği komisyon başkanının katıldığı bir çalıştay yapmış ve bu konuyu ele almıştık. Şimdi o programın devamı olarak kadın akadamisyenleri eğitim programı hazırladık. Topuk Yaylası'nda tüm Türkiye'den yardımcı doçent ünvanı taşıyan kadın akadamisyenlerden 30 kişilik bir gruba eğitim verilecek. Liderlik yetenekleri teste tabi tutulacak. Kadın rektörler, dekanlar eğitime katılan kadınları kariyerleri boyunca takip edip destekleyecek."diye konuştu.

Yeni fakülte projelerimiz var

Üniversiteki çalışmalardan bahseden Şerifoğlu, gelecek dönemde üniversiteye yeni fakülte binaları ekleyeceklerini söyledi.

Şerifoğlu, "Fakülte sayılarımız arttı. Konferans salonunda heran bir etkinlik ve konferasn düzenleniyor. Hayli sıkı bir inşaat faaliyeti var. Fen edebiyat fakültemizin iki bloğunu bitirmek üzereyiz. Projelerimiz başaldığında hızla ilerliyor. Bir yandan kampüs içi yolları ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Gündemimizde yeni fakülte binalarıyla ilgili projelerimiz var. O projeleri yapacağız. Seneye inşaat mevsiminde yeni binaları da üniversitemize katacağız."dedi.

Dört gözle açılacağı günü bekliyoruz

Yılan hikayesine dönen Üniversite yolu ile ilgili Rektör Şerifoğlu, çalışmaların hem öğrenciler hemde hastalar açısından biran önce tamamlanmasını bekledikleri söyledi.

"Dört gözle yolumuzun açılacağı günü bekliyoruz."diyen Şerifoğlu, "Çünkü herşeyden önce hastanemize gelen hastarımız için son derece önemli. Öğrencilerimizinde en büyük sıkıntıları ulaşım. Öğrencilerimizin merkezle kampüs arasındaki ulaşımını kolaylaştırırsak hem öğrencilerimiz hem çalışanlarımız Düzce'nin yaşamına daha çok katılacaklar."şeklinde konuştu.

Bir müddet daha sıkıntı yaşanacak

Hastanenin Helikopter pistinin faaliyete geçtiğine dikkat çeken Şerifoğlu, ihtiyaca cevap veremeyen otopark sorunu bir müddet daha devam edeceğini dile getirdi.

Şerifoğlu, "heliport alanı yapıldı ve hazır durumda. Otopark konusunu da yeni ek bina başladığında o alan daha da azalacak. Yeni düzenlemelerle ilgili planlamalar yapıyoruz. O inşaat yapılana kadar bir müddet daha o sıkıntı yaşanacak. Daha sonra yeni alanlar hizmete girecek."diye konuştu.

Başhekimlik tarafından yürütülüyor

Şerifoğlu, Hastane polikliniği için yapılacak ek binanında başhekimlik tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Şerifoğlu, "Bu konuda bakanımız ve başbakanımız ünivertemize büyük jest yaptılar. Ek binanın üniversitemiz hastalarımız için önemini anladılar ve önemli bir bütçe ayrıldı. Bu tür sağlık yatırımları hastanemiz başhekimlik tarafından yürütülüyor. Yine onlar tarafından ihale edilip bina yapılacak."dedi.

Haber; S. KAŞKIR