Düzce Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda trafik polisleri yeni bilgilerle donatıldı.

Eskişehir Trafik kadrosunda görevli konusnda Uzman Komiser Metin Zeytin tarafından verilen eğitimler 9 gün sürdü. Son eğitime katılan il Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, çağın bilgi çağı olduğunu ve polislerinde bunu mutlaka yakalaması gerektiğini belirterek “Polis teşkilatı olarak içinde bulunduğumuz bilgi çağında teknolojik değişiklikleri takip etmek. Vatandaşımızın huzur ve güven içinde yolculuk yapmasını sağlamak. Can ve mal güvenliğini korumak. Trafik kazalarını en aza indirmek. Denetimde etkinliği artırmak amacıyla trafik personelimize eğitim verilmiştir. Verilen eğitim trafik görevlilerimizin yapmış olduğu uygulamalarda kullanmış oldukları araçların tanıtımı ve uygulamanın nasıl yapılacağı, uygulama sırasında meydana gelen aksaklıkların nasıl giderileceği hakkında bilgilendirilmiştir” dedi.
Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, kış mevsiminin başladığını bu nedenle sürücülerin çok dikkatli gitmeleri gerektiğini belirterek “Kız başladı. Düzce olarak yoğun bir trafik akışının olduğu bölgedeyiz. İlimizde kayıtlı 63 bin araç, 11 bin de motosiklet bulunmakta. Bu demek oluyor ki günde 25 bin araç ilimizde seğir halinde. Sürücüler mutlaka işaret ve işaretçilere lütfen uysunlar” dedi.

Kahraman, polis olarak görevlerinin sadece ceza yazmak olmadığını, insanları eğitim konusunda bilgilendirmek olduğunu işaret ederek “Bizim birinci derecede görevimiz cezalandırmak değil. Eğitim çalışması da yapıyoruz. İnsanların yaya kaldırımlarını kullanmalarını geçitlerde yaya geçitlerinden geçmeleri gerektiği, emniyet kemeri takması gibi konularda eğitimlerde veriyoruz. Biz az kazamız olduğu zaman seviniyoruz, ceza yazdığımız zaman değil” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Emniyet Müdürü Kahraman, eğitimleri veren Komiser Metin Zeytin’e teşekkür belgesi verdi.