Ticaret ve Sanayi Odasında Haziran ayı oda toplantısında alınan kararla Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun makina ve tekstil bölümlerine mini bir atölye oluşturmaya katkı sağlamıştı. Yapılan maddi desteğe Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ömer Sivrikaya meclis toplantısını ziyaret ederek teşekkür etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hayati Eğilmez, sektör analizine ihtiyaçları olduğunu belirterek amaçlarının Düzce’de tekstili kalıcı hale getirmek olduğu için böyle bir adım attıklarını söyledi. Tekstil Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Filiz Dursun, TSO ile Düzce’de tekstilin durumunu analiz edeceklerini ve ikili görüşmelerin sektöre faydalı olduğunu aktardı.

               Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile yeni bir atölye kazandırıldı.  Sivrikaya, “Meslek grubu üyelerimiz atölyelerimizi gezdiler, kendi çalışma alanları ile kıyasladılar. bize şu anda üniversite ile sanayi arasında uçurum gördüklerini söylediler. Üniversitemizdeki öğrencilerin çok daha iyi eğitim imkanlarına kavuşması lazım. Bu yönde çalışma yapacağız dediler. Sizlerin de desteği ile 50 bin TL’lik bir makine alımı söz konusu oldu. Biz bu makinelerle yeni bir laboratuvar kurduk. Kendi imkanlarımızla da dizayn ediyoruz. Bir başka değişiklik daha yaptık. Sektör temsilcileri bize ara elemandan çok tasarımcıya ihtiyacımız var dediler, YÖK’e bildirdik onaylandı. Bölümümüz artık tekstil teknoloji değil moda tasarımı bölümü oldu. Bu da sizlerin destekleriyle oldu. Yeni eğitim öğretim döneminde ekim ayında sizlerin de katılımı ile laboratuvarımızın açılışını yapacağız. “dedi.

Haber:Y.SEVER