Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasından imzalanan Eğitimde İşbirliği Anlaşması kapsamında 4006 Bilim Fuarı, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı.



Öğrencilerin çalışmaları sonucunda ortaya koyulan çalışmalar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi topladı.



Tüm Düzcelilere kapısını açan fuarı Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de ziyaret etti.

“110 tane TUBİTAK 4006 projemiz kabul edildi.”

TÜBİTAK 4006 fuarı kapsamında 110 proje gönderildiğini belirten Yiğit öğretmenlerin ve öğrencilerin başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“Bu başvurularımızdan yapılan ikinci bir revizyon sonucunda 110 tane TUBİTAK 4006 projemiz kabul edildi. Bugün bunlardan bir tanesini gezdik. Meslek lisesi olması nedeni ile çok özgün çalışmalar var burada Projelerin hepsini gördük. Hem günlük hayatımızda işlerimizi kolaylaştırmaya yönelik projeler hem de sanayi anlamında işe yarayacak bir takım projeler gerçekleştirmişler. Bu tarz projelerin amacı da bu. Çocuklarımızı biraz proje mantığıyla tanıştırmak, bir şeyler geliştirebilmesini, düşünebilmesini sağlayabilmek bu amaca yönelik olarak okulumuz güzel bir bilim sergisi gerçekleştirmiş. Günümüzde yeni fikir üretebilmek,  yeni teknoloji ortaya koyabilmek çok önemli şeyler. Şimdiden çocuklarımız bilim fuarları ile birlikte kapasitelerini, bilgilerini arttırabiliyorlar.”



“Eğitimin onları nerelere getirdiklerini daha rahat gördüler”


Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kutlu fuarda çok özgün projelerin olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün burada Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TUBİTAK Bilim Fuarını açmış bulunuyoruz. Çok özgün 21 projemiz var. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerimiz ve tüm okul müdürlerimiz gelip ziyaret ettiler. Okulumuz 9 alan ve 23 alanda ders vermektedir. Öğrencilerimiz burada her alanda çok özgün projeler ortaya koyarak ne kadar değişik fikirler ortaya koyduklarını aldıkları eğitimin onları nerelere getirdiklerini daha rahat gördüler.”


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ