Toplantıya konuşmacı olarak; TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkan Vekili (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati Demir, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Yurtdışı Burslar Müdür Vekili Dr. Harun Yılmaz, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı (UİDB) Bilimsel Programlar Uzmanı Seda Göksu, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Üniversite Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Çöpür, katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin proje üretme konusunda iyi durumda olduğunu belirterek, özellikle orman fakültesinin TÜBİTAK projesi üretme konusunda ileri durumda olduğunu ifade etti.
Şerifoğlu, “Biz aslında yeni bir üniversite olmamıza rağmen proje üretme konusunda hiç fena değiliz. Özellikle Orman Fakültemiz TÜBİTAK projesi üretme konusunda oldukça lider bir pozisyonda, bunun dışında Meslek Yüksek Okullarımız da bile gerek Doğum Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ‘dan gerekse DPT’den ve TÜBİTAK’tan olsun proje yapıp, projelerine fon desteği alan çok sayıda Öğretim Üyelerimiz var” ifadelerini kullandı.
Programa katılan konuklar da proje hazırlama konusunda, çeşitli sunumlar gerçekleştirerek, başarılı olmak için ipuçlarını anlattılar.
ARDEB Başkan Vekili Doç.Dr.M.Necati Demir “Ulusal Araştırma Destek Programları Tanıtımı” ve “Başarılı Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar”, UİDB Bilimsel Programlar Uzmanı Seda Göksu “Uluslararası Bilimsel Araştırma Destek Programları” ve “Başarılı Olmak için İpuçları”, BİDEB Yurt Dışı Burslar Müdür Vekili Dr.Harun Yılmaz, “Bilim İnsanı Destek Programları Tanıtımı” ile Üniversitemiz Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Yalçın Çöpür, “Nasıl Başardım” konu başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı” , TÜBİTAK yetkililerine yöneltilen soruların cevaplandırılmasının ardından toplantıya katılan konuşmacılara Üniversite  Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İsmail Ercan tarafından plaketlerinin verilmesi ile toplantı son buldu.

Haber; H.İŞCAN