Geçtiğimiz günlerde Düzce Valiliği tarafından Azmimilli Mahallesi’nde bulunan Azmimilli İlkokulu’nun binasının yıkılmasına karar verilmişti. Yıkımı gerçekleştirilen binayla ilgili Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman’dan tepki geldi.

“Düzce kamuoyu konuyla ilgili bilgilendirilmemiştir”

Binanın yerine okul yapılmamasının yanlış olduğunu söyleyen Şişman, şu ifadelere yer verdi:

“Düzce'nin en büyük mahallelerinden biri olan Azmimilli Mahallesi'nde bulunan Azmimilli İlkokulu  yıkılıyor, yerine ise Düzce Valiliği Protokol Binası yapılması planlanıyor. Yıkılan Azmimilli İlkokulu öğrencileri ise şimdilik Azmimilli Ortaokulu binasında ikili öğretime tabi tutulacak. Ayrıca Azmimilli İlkokulu binasının yapılacağı yer ve zaman konusunda hiçbir bilgi yoktur ve Düzce kamuoyu konuyla ilgili bilgilendirilmemiştir.”

“Yegane sorumlusu bu ben yaptım oldu dayatmacılığıdır”

Bu kararın bir sorumsuzluk olduğunu da vurgulayan Şişman, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Düzce'nin her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da geçmiş hafızasını silmeye çalışmak tek kelime ile sorumsuzluktur. Peki ne yapılmalıydı? Sorumluluk makamında olan Mülki İdareciler ve İktidar partisinin siyasi temsilcileri, Düzce'nin geleceğini planlarken bu sorumluluklarının gereğini bilinçli bir şekilde yerine getirmelidir. Azmimilli İlkokulu Binası aynı yerine ve tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ve acilen yapılmalıdır. Tek çözüm budur. Prefabrik bir okulun 18 yıl bekletilmesinin ayıbı ancak bu şekilde örtülebilir. Ayrıca ekonomik sıkıntıların olduğu bu dönemde yeni bir Valilik binasına ihtiyaç var mıdır? Düzce kamuoyu bu tarihi hatayı yapanları asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Unutulmamalıdır ki Ülkemizin bugün içinde olduğu zor ve meşakkatli günlerin yegane sorumlusu bu ben yaptım oldu dayatmacılığıdır.”

Haber: M. AYDIN