Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevden aldığı idarecilerin Danıştay tarafından göreve iade edilmesi kararını uygulamayan Vali Ali Fidan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Düzce Adliyesi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Sekreteri İsmail Şişman yaptı. Şişman, suç duyurusunun gerekçesini şöyle açıkladı:
“Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği kararda, “eğitim kurumu müdürü değerlendirilirken 6 ay birlikte çalışma şartına uyulmadığı” gerekçesiyle değerlendirmeleri hukuka aykırı bulmuştur. Müdür yardımcıları değerlendirilmesinin objektif ve hukuka uygun olmadığı tesbit edilmiştir. Konu ile ilgili Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın İsmail KONCUK tarafından hafta başında bütün illerin valilikleri uyarılarak hakları gasp edilen tüm eğitim yöneticilerinin haklarının iade edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Aksi takdirde Türk Eğitim-Sen olarak bu kişilerin bir araya getirilerek, mahkeme kararının uygulanması adına her türlü mücadelenin verileceği bilinmelidir. Tüm bunlara rağmen bugüne kadar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararını yerine getirmeyen Düzce Valisi Sayın Ali FİDAN ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet YURTMAN hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuk mücadelemizdeki kararlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz.”
Yaklaşık bir hafta kadar önce yeni müdürlük mülakatları sonuçları açıklandığını hatırlatan Şişman, geçen yıldan farklı bir durum olmadığını, atanması istenen kişilere yüksek puanlar takdir edildiğini öne sürdü:
Şişman, “İl Milli Eğitim Müdürü, ilgili Müdür Yardımcısı, atamadan sorumlu Şube Müdürü ve diğer değerlendirme komisyonlarında görev yapanların eğitim camiasını bir bütün olarak görmekten aciz, kör bakışlı bir anlayışla yönetmeye devam ettiklerini görmemek mümkün değildir.”dedi.
Şişman açıklamasını şöyle sonlandırdı:
“Toplu sözleşme sürecinin başladığı bu günlerde biz Türk Eğitim-Sen olarak kanunların bizlere tanıdığı yetkiler ölçüsünde, kamu görevlilerinin masabaşı oyunlarla haklarının gas edilmesinin önüne geçmek için elimizden geleni yapmaktan geri durmayacağız. Memurları masada satmaya kalkan olursa, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onların ipliğini pazara çıkarmak bizim asli görevimizdir.”
haber;S.KAŞKIR