Düzce valiliği önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, “Eşit işe eşit ücret” düzenlemesiyle öğretmenler ve akademisyenlerin yok sayıldığını bir kez daha yineledi.

Çakmak, “Kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlandığı iddia edilen eşit işe eşit ücret düzenlemesi beraberinde yeni eşitsizlikler doğurmuştur. Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle öğretmenler ve akademisyenler yok sayılmıştır.” Dedi.

Öğretmenlerin ve akademisyenlerin ikinci plana atıldığını öne süren Çakmak, “bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunan günleri çoktan geride bırakmışız.” dedi.

Çakmak, “Sendikaların görüşü hiçbir şekilde alınmadan hazırlanan KHK ile asıl iyileştirme yapılması gereken kesimlerin göz ardı edildiği açıktır. Anlaşılan o ki, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunan günleri çoktan geride bırakmışız. Bugüne kadar öğretmen ve akademisyenlerin maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmamış, bu meslek grubu ikinci plana atılmıştır. Yetiştirdiğimiz insanların, bize verdiği değer ortadadır. Bu ülkenin nesillerini yetiştirenlere karşı yapılan bu vefasızlık bizleri derinden üzmektedir.” diye konuştu.

Bu ülkeyi yönetenlerin vicdanı şu anda rahat mı? Diye soran Çakmak, öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin alın terinin karşılığını alması gerektiğinin altını çizdi.

“Yeni uygulamayla üst düzey yöneticiler 759 TL ek ödeme alırken, 1 milyon 400 bin memurumuzun ek ödemelerinde artış yapılmamasını, maaşlarının yerinde saymasını kabul edemiyoruz. Doğrusu merak ediyoruz: Bu ülkeyi yönetenlerin vicdanı şu anda rahat mı? Öğretmen ve akademisyenler yüzde 3, yüzde 4 gibi komik zam oranları ile oyalanırken, ek ders göstergelerinde artış yapılmazken; üst düzey kesimi onurlandırmak, onları ihya etmek ne kadar adil, bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” Diyen Çakmak, eylemlerine devam edeceklerini yineledi.

Haber; S. KAŞKIR