Yönetici Görevlendirme Mülakat sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı. Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, bir çok ilde mülakat sonuçlarıının puanları ile birlikte açıklanmasına rağmen Düzce'de puanların gizlenmesine büyük tepki gösterdi.

“Puanların gizlenmesinin sebebi açık bir şekilde kayırmaları ve yaşanan skandalı gizlemek içindir”diyen Çakmak, 119 Okul Müdürlüğü için mülakata başvuran 393 aday arasından 71 adayın mülakata girmediğini mülakatta 212 adayın başarılı 110 adayın ise başarısız olarak değerlendirildiğini dile getirdi.



Çakmak “Başarılı olarak değerlendirilen 212 yönetici adaydan 20 civarında sendikamız üyesi arkadaşımız bulunmaktadır. Ancak bu arkadaşlarımızın aldığı puanlar atanmaya yetecek puanlar değildir. Puanlar açıklanmış olsaydı Eğitimbirsen üyesi olanların dışında hiçkimsenin ilk 119 kişi içine giremeyeceği görülecekti.” dedi.



Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman çakmak, Memursen İl Başkanı Orhan KILIÇ’ın kendisi, eşi ve Eğitimbirsen yönetim kurulu üyelerinin bu mülakatta üst derece puanlar alarak başarılı sayılmalarını da “son derece manidar” olarak değerlendirirken, “Bu durum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitimbirsenin emrinde çalıştığının bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.


Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Çakmak, yaşanan hadiseyi vicdan sahibi insanların içine sindirebileceği bir hadise olmadığını vurguladığı açıklamasında “IŞİD’in mazlumlara yaptığı zulmü, İsrail’in müslümanlara yaptığı zulmü biz kendi öz vatanımızda sözde din kardeşlerimizden görüyoruz” diyerek yapılan uygulamayı eleştirdi.


Çakmak açıklamasını şu sözlerle tamamladı:



”Bu haksızlığın yapılmasına vesile olan, sessiz kalan, sorumluluk makamındaki tüm yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Ak Parti İl Başkanı Metin KAŞIKOĞLU’nu, Düzce Milletvekillerini, Valilik Makamını, sürece sahip çıkmayan muhalefet parti il başkanlarını, Düzce’yi üç beş kendini bilmezin eline yetim bir şekilde bırakan tüm yetkilileri şiddetle kınıyoruz.Türk Eğitim-Sen bu haksızlığa karşı her türlü hukuki mücadelesini verecektir.”

 

HABER: E.TAYHAN