Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, düzenlediği basın toplantısında emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zammı eleştirdi.
 
Çakmak, “Bu ülkenin kalkınmasından pay alamayan, bugüne kadar maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmayan, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yok sayılan öğretmen ve akademisyenler olarak bir gecede emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zamla şoke olduk. Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalışırken; iki yıl milletvekilliği yapanların emekli olduğunda Cumhurbaşkanına bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8 bin TL tutarında emekli maaşına hak kazanmış olması içimizi sızlatmıştır. Cumhurbaşkanı’ndan talebimiz; ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada, Meclis’ten jet hızıyla geçen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı veto etmesidir. Çünkü emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplum vicdanını zedelemektedir.” dedi.
 
“15 dakikada kanun çıkaranları şiddetle kınıyoruz!”
 
“Bu çıkan yasaya göre ikinci defa meclise gelen bir vekil 19300 TL maaş alacaktır. Bu maaş asgari ücretlinin maaşının 30 katı, öğretmen maaşının 12 katı, üniversitede bir doçentimizin maaşının 8 katıdır.“ diyen Çakmak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 

“El insaf diyoruz. Bu yasa Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandığı taktirde Türk siyasi tarihine bir utanç tablosu olarak geçecektir. Milletimiz vekillerimizi meclise kendilerine fildişi kuleler örsün diye değil milletin derdine çare bulmaları için yollamıştır. İşçinin, memurun, asgari ücretlinin, emeklinin zamlardan cüzdanı yanarken, işsizlik yıldan yıla artarken, gelir dağılımındaki adaletsizlik büyürken, öğretmenlerin, akademisyenlerin ve diğer çalışanların maaşları yerinde sayarken, çalışanlar yüzde 3’lük zam oranlarına mahkûm edilirken; emekli vekillerin maaşlarında alelacele yapılan düzenleme siyasi etikle nasıl bağdaştırılabilmektedir? Öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanlara hakkını teslim etmeyenleri, çalışanları yoksulluğun kucağına itenleri ve tam 15 aydır Sendika Kanununda yapılacak düzenlemeleri beklettiği halde, kendileri için 15 dakikada kanun çıkaranları şiddetle kınıyoruz!”

Haber; C. ÜSTÜNER