Düzce Üniversitesi Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün destekleri ile birlikte Türkiye’de ilk defa Düzce Üniversitesi’nde Nüfus ve Vatandaşlık Ön Lisans programı ile ilgili 2 yıldır süren çalışmalar meyvelerini verdi. YÖK’ün onayından geçen proje ile Düzce’de bir ilke imza atıldı.

2018-2019 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacak olan Düzce Üniversitesi’ne Ön Lisans Programı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yetişmiş uzman personel ihtiyacının giderilmesi bekleniyor.

Bölümün tanıtılması için bugün Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ahmet Nuri Oğuz bir araya geldi.

“Çocuklarımız için artık yeni bir iş alanı oluşturmuş olduk”
Bu bölümün ilk defa Düzce Üniversitesi’nde olmasının önemine dikkat çeken Vali Dağlı şunları kaydetti:

“Ülkemizde ilk defa üniversitemiz meslek yüksek okulu bünyesinde nüfus ve vatandaşlık bölümü açılması için YÖK’ten onay çıktı. Yeni süreçte ehliyet ve pasaportların da Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüklerinden verilmeye başlanılması ile birlikte yeni kalifiye, işini bilen personelin baştan yetiştirilmesi önem arz ediyor. Türkiye’nin 81 ilinin tamamından öğrencilerimiz gelecekler. İlk olması açısından da çok önemli. Rektör hocam ve Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürümün de çok çabası oldu. Belediye Başkanıma da teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için artık yeni bir iş alanı da oluşturmuş olduk.”

“40 kişilik öğrenci kontenjanı”
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, şu bilgilendirmelerde bulundu:

“40 öğrenci kontenjanıyla inşallah bu yılki ÖSYM kılavuzunda yer alacak ve Eylül’de ümit ediyoruz ki ilk öğrencilerini karşılayacak. Özellikle pasaport ve kimlik işlemlerinin Nüfus Vatandaşlık İl Müdürlüklerine 1 Nisan tarihiyle geçmiş olması bu il müdürlüklerimizin işlem hacmini farklılaştıracak ve çeşitlendirecek. Bu alanda demografiyi bilen, vatandaşlık bilgisini bilen, hukuk bilgisine sahip yine kamu yönetimi bilgisine sahip çok farklı formasyonda bir öğrenci kitlesine ihtiyacımız var. Yine yetişmiş öğretim elemanına ve buradan yetişecek öğrencilerin de İl Müdürlüklerinde istihdam edilmesine ihtiyacımız var.

“9 bölümümüzün içerisinde parlayan bir bölüm olacak”
Aynı Sosyal Güvenlik Programını da ilk açtığımız dönemde olduğu gibi bizler özel bir kodla buradan mezun olan öğrencilerimizin eğer KPSS puanlarıyla birlikte memur olarak yerleşmesini de başarırsak bu program gerçekten amacına ulaşmış olacaktır. Bizim Düzceli öğrenci yoğunluğumuz yüzde 6, ön lisansta bir yüzde 20’yi kadar çıkıyor. Zannediyorum bu bölüm bu yıl açılacak 9 bölümümüzün içerisinde parlayan bir bölüm olarak ülkemizin dört bir tarafından öğrenci popülasyonunda ki Düzce’mize kazandıracaktır.”

“Bu bölümü bitirenler barolarda, noterlerde…”
Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ahmet Nuri Oğuz ise şöyle konuştu:

“Bu sene eğitim öğretim yılına inşallah bu bölüm hayırlı uğurlu olur. Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlükleri’nin artık iş kapasitesi arttı. Dolayısıyla artık personel ihtiyacı doğacak. Sürücü belgesi ve pasaportta çalışan emniyet mensubu arkadaşlarımız vardı. Bunlar artık asli görevine dönecek ve biz artık işlerimizi bu personelimizle yürüteceğiz. Bu bölümü bitiren arkadaşlar barolarda ara kademe eleman olarak da çalışabilecekler. Noterlerde, icra müdürlüklerinde de çalışabilecekler. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun”

Haber: Ö.YILMAZ