Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, toplumun farklı kesimleriyle periyodik olarak bir araya geldiği buluşmalarda bu kez Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesi’ni konuk etti.Kahvaltı organizasyonu şeklinde gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da katıldı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca için gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı.  

Kurumlar arası uyum vurgusu
Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün maddi ve manevi destekleri ile Düzce Valisi Zülkif Dağlı önderliğinde Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri ve tüm kamu kurumlarıyla birlikte hareket ettiklerini dile getiren Yemenici, bu beraberliğe en üst düzeyde destek veren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Akçakoca’nın Düzce ili ve Düzce Üniversitesi için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Akçakoca’nın tarihi, kültürü, insanı ve değerleri ile hak ettiği yere ulaşmasında Düzce Üniversitesi’nin tüm mensuplarıyla çalışma ve destek süreci içerisinde olduğunu söyledi.  

Bakan Özlü ve YÖK Başkanı’na teşekkür
Türkiye’de bulunan 10 Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden birinin de Akçakoca’da açılmasının çok önemli ve büyük bir başarı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çakar, bu başarının gerçekleşmesinde emekleri olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK üyeleri, Düzce Üniversitesi Senatosu, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, akademik ve idari personeller ile tüm paydaşlara teşekkür etti.

Akçakoca’dan “tesis”li destek
Düzce Üniversitesi’nin çevre ve sağlık alanında ihtisaslaşma sürecinde Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye, bina tahsisinde bulunduğu için de ayrıca teşekkür eden Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi’nin çevre ve sağlık alanında Türkiye’nin üssü olacağını; Akçakoca’nın da Düzce Üniversitesi’ne bu tesis ile hizmet sunacağını sözlerine ekledi.

Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne yeni bölümler açılması planlanıyor
Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinde öğrencilerin öğrenimlerini başarı ile sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Çakar, 2018-2019 Akademik Yılı için Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün ikinci öğretimi ile İktisat Bölümü ve Maliye Bölümü’ne öğrenci alınmasının planladığı müjdesini de verdi.

Haber: C. ÜSTÜNER